BIOS güncellemesinden sonra işlemci ve ekran kartının ısınması

Swind

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba. Dün ve bugün işlemcim ve ekran kartım gereğinden fazla ısınıyor. 2-3 gün önce sadece Chrome açıkken 40-42 dereceyi geçmeyen bilgisayar şuanda aynı durumda 50 dereceden aşağıya inmiyor. Bu olaylar dün BIOS güncellemesi yaptıktan sonra oldu ve RAM'lerin tam performans verdiğini düşünmüyorum. Ne yapmalıyım ?

Sistemi hem fiziksel hem de yazılımsal olarak temizleyebilirsin. Toz temizliği ve format.(y)
Pardon ama olaylar biosu güncelledikten sonra meydana gelmiş diyor. Evet toz temizliği önemli ama bence bundan kaynaklı değil çünkü bundan önce sistem stabil çalışıyormuş. Bana göre anakartının markası ve modeli ne ise ona göre o markanın forumuna ticket atabilirsin ya da telefondan teknik destek görüşmesi yapabilirsin. Format atmakta bir diğer çözüm tabi.

Pardon ama olaylar biosu güncelledikten sonra meydana gelmiş diyor. Evet toz temizliği önemli ama bence bundan kaynaklı değil çünkü bundan önce sistem stabil çalışıyormuş. Bana göre anakartının markası ve modeli ne ise ona göre o markanın forumuna ticket atabilirsin ya da telefondan teknik destek görüşmesi yapabilirsin. Format atmakta bir diğer çözüm tabi.
Arkadaş sistem özelliklerini yazmadığı için basit bir tahmin yürüttüm. Gene de dediklerim faydalı olacaktır.

Ekran kartının bir sürücüsü sürekli ve aşırı olarak çalıştığından bu sorun oluyormuş. Görev yöneticisinden görevi sonlardırdığımda sorun çözüldü. Size de teşekkür ederim.

Hocam konuyu hortlatıyorum ama tam olarak ne yaptınız neyi kapatınca sorun düzeldi, aynı durumdan muzdaribim de.
Görev yöneticisinden GPU kullanımına göre sıraladım. En çok kullanan Nvidia Container'dı. Sağ tık yapıp dosya konumunda aç dedim ve kaldırdım, ondan sonra bir daha olmadı. Bir kaç tane Nvidia Container var, sadece GPU'yu en çok kullananı kaldırın. Kaldırmak istemezseniz de görevi sonlandır demeniz yeterli, ancak her bilgisayarı açtığınızda görevi sonlandır demeniz gerekir. Kaldırmak kökten çözüm. Bende bir sıkıntı çıkmadı, hala öyle kullanıyorum.

Görev yöneticisinden GPU kullanımına göre sıraladım. En çok kullanan Nvidia Container'dı. Sağ tık yapıp dosya konumunda aç dedim ve kaldırdım, ondan sonra bir daha olmadı. Bir kaç tane Nvidia Container var, sadece GPU'yu en çok kullananı kaldırın. Kaldırmak istemezseniz de görevi sonlandır demeniz yeterli, ancak her bilgisayarı açtığınızda görevi sonlandır demeniz gerekir. Kaldırmak kökten çözüm. Bende bir sıkıntı çıkmadı, hala öyle kullanıyorum.
gerçekten güvenli mi onu kaldırmak? nvidia denetim masasıyla ilgili bir şey diye biliyorum ya da driverla

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı