BIOS güncellemesinden sonra oyunlarda sadece CPU kullanımı

dopeboy

Megapat
Daha fazla  
Merhabalar. Geçtiğimiz haftalarda BIOS güncellemesi yaptım ve bazı sorunlardan dolayı default yapmak zorunda kaldım. Sonrasında hiçbir ayar yapmadım BIOS'dan. Fark ettim ki oyunlarda aşırı ısınma oluyor CPU'da. Sonrasında görev yöneticisinden baktığımda oyunlarda GPU değil de CPU kullandığını fark ettim ve aygıt yöneticisinde de sadece ekran kartı gözüküyor. Bu belayı nasıl düzeltebilirim lütfen yardımcı olur musunuz?

111.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Nvidia nin yazılımı ile gerekli kontroller yapılsın akabinde GPU aktif değilse aktif edilsin. Yardımcı program üzerinden oyun başlatılsın. Donanım test programları ile GPU'ya yük bindirilsin ve test edilsin. Test sırasında yine CPU üzerinden işlemler devam ederse, DDU ile driver kaldırılsın tekrar yüklensin. İlk önce DDU ile driver kaldır/tekrar başlat ve güncel driveri kur. Olmazsa en başta dediğim şeyleri yap.

01:55 dakikasında arkadaşın yaptığıni kendi oyununa uygula. Sorun oyunun GPU değilde APU kullanması olabilir. Nvidia denetim masasıni indir, experience indir ve bununla oyunları optimize et.

Kafam aşırı derecede karıştı. Direk servise dönderip bios ayarlarını fabrika ayarlarına mı çevirttirsem. En iyisi böyle bence. Çünkü bios güncellemesinden sonra böyle oldu.
Asus'un kendi anlaşmalı olduğu SMS Infocomm servisine kendi ellerimle teslim ettim fakat yorumlarını okuduğumda baya kötülemişler. Ek olarak işimi garantiye almak adına A4 kağıdının tamamına detaylıca sorunlarımı yazdım. Ve bugün asusu aradığımda bana dedi ki işlemciniz çok yeni(i7 8700) olduğundan dolayı siz kendiniz eski sürüme bile yükleseniz yine işlemcinizi görmeyecektir. Sebebi ise bios update'in eski nesi bir işlemci ile güncellenmesi gerekiyor. Bu sizce doğru mu yoksa laf olsun diye mi eski işlemci ile güncellemeniz gerekiyor dedi? Ben pek anlayamadım, doğruluğu nedir?
@Recep Baltaş @Ali Güngör

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı