BIOS güncellendikten sonra CPU'nun tanınmaması

luxdator

Hectopat
Katılım
1 Mayıs 2013
Mesajlar
195
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Öncelikle bilgisayarın güç yetersizliği yaşaması sonucunda CPU'yu tanımama gibi bir durumu varmıdır? Çünkü Asus P5LD2 SE anakart modeline hd 4850 ekran kartı taktım. 300 w lık güç kaynağının yetersiz olduğunu biliyorum ve bazı durumlarda bilgisayarım takılması veya kapanması gibi durumlarla yaşıyorum. Ama buna rağmen ilk başlarda sorun olmaksızın açılıyordu. Bende bios güncellemesi yapıyım dedim ve anakartıma en son bios versiyonunu yükledikten sonra açılışta ''unknown cpu detected. BIOS update is required to unleash its full power'' hatasını alıyorum. Nedeni nedir? Bu arada işlemcim Pentium 4.
 
Biosdan İlk olarak Exit bölümünden Optimize default yapıp, Save and exit yap. Eğer düzelmedi ise, Biosdan Advenced Bölümüne gir;
1000078mp1.jpg


Resimde ki C1E Enable İse Disable Yap, Eğer Disable ise Enbale yap.
 
Tahminim şöyle, BIOS çipinde yer kalmadığı için yeni güncellemeler ile eski işlemci desteğini kaldırmış olabilirler. Bu daha önce karşılaşılan bir durum. Zaten bu ekran kartından verim alamk istyorsan anakartının desteklediği Core 2 Duo E6XXX bir işlemci al, ikinci el.
 
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı