BIOS güncellersek performans artışı olur mu?

PBO+co nasıl yapabilirim ve o nedir?

Gelişmiş modu aktif edin Extreme tweaker var orada da Precision Boost OverDrive'ı seçin. Sonra enhancement"ı seçin orada gözükür PBO+co diye. Küçük miktarda işlemcinin frekansını arttırır.

Gelişmiş modu aktif edin Extreme tweaker var orada da Precision Boost OverDrive'ı seçin. Sonra enhancement"ı seçin orada gözükür PBO+co diye. Küçük miktarda işlemcinin frekansını arttırır.
Dediklerinizi BIOS üzerinden mi yapacağım? İngilizce BIOS adım adım yazar mısınız eğer zahmet olmazsa çok makbule geçer.

Anakartım ASUS Prime B450M K bu arada.

Patch notlarında sadece uyku durumları için belli dillerde CPU exception fırlatıyormuş ve bunu fixlemişler gibi görünüyor. Güncelleme atmanıza gerek yok. OC Tuner OverClock yapmak için kullanılır, kendiniz yapmayı bilmiyorsanız ve default OC profilleri var ise performans artışı sağlayabilir. Ama bilmiyorsanız default profillerden şaşmayın yoksa sıkıntı yaşayabilirsiniz. Ayrıca sisteminizin soğutma durumu da burada önemli bir etken. Gaming profilleri CPU'ları ve RAM'leri ısınmaya zorlayabiliyor, yeterli bir soğutma sisteminiz yoksa hiç kullanmayın derim.

Patch notlarında sadece uyku durumları için belli dillerde CPU exception fırlatıyormuş ve bunu fixlemişler gibi görünüyor. Güncelleme atmanıza gerek yok. OC tuner overclock yapmak için kullanılır, kendiniz yapmayı bilmiyorsanız ve default OC profilleri var ise performans artışı sağlayabilir. Ama bilmiyorsanız default profillerden şaşmayın yoksa sıkıntı yaşayabilirsiniz. Ayrıca sisteminizin soğutma durumu da burada önemli bir etken. Gaming profilleri CPU'ları ve RAM'leri ısınmaya zorlayabiliyor, yeterli bir soğutma sisteminiz yoksa hiç kullanmayın derim.

Cooler Master 240M sıvı soğutucum var boşta 33 derecede çalışıyor. OC tunerde sadece keep setting ya da enable ayarı var başka ekstra ayar görmedim.

Dediklerinizi BIOS üzerinden mi yapacağım? İngilizce BIOS adım adım yazar mısınız eğer zahmet olmazsa çok makbule geçer.

Anakartım ASUS Prime B450M K bu arada.

Sistem açılırken BIOS'a girin.
F7 tuşuna basarak Advanced modu etkinleştirilmelidir.
Extreme tweaker sekmesine gelin.
Precision Boost OverDrive'ı seçin.
Enhancement"ı seçin.
3 tane bölüm gösterecek siz PBO+co yazan seçeneğe tiklayacaksiniz.

Kaydedip yeniden başlatın.

Sistem açılırken BIOS'a girin.
F7 tuşuna basarak Advanced modu etkinleştirilmelidir.
Extreme tweaker sekmesine gelin.
Precision Boost OverDrive'ı seçin.
Enhancement"ı seçin.
3 tane bölüm gösterecek siz PBO+co yazan seçeneğe tiklayacaksiniz.

Kaydedip yeniden başlatın.
Ai tweaker var üstte yanında advanced falan yazıyor.

Precision Boost OverDrive diye bir şey yazmıyor bende acaba Twitter varsa sizde oradan fotoğraf atsam olur mu?

Direkt buraya resim atarsanız daha iyi olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı