Çözüldü BIOS is Updating LED Firmware

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

yesilyurtomer

Megapat
Daha fazla  
Daha önce Gigabyte B450 Aorus Pro model bir anakart kullaniyordum,
Bugün itibaren ASUS ROG Strix B450-F model bir anakart aldım kasa kurulumu yaptım ama ekranda böyle bir yazı yazıyor bekliyorum Windows açılmıyor bir şeymi yapmam gerekiyordu?

Dosya Ekleri

• IMG_20191231_201424.jpg
    805,5 KB · Görüntüleme: 591
Çözüm

Aura ayarini BIOS'dan kapattin fayda etmedi
Şu an bilgisayari sifirliyorum temiz bir şekilde.
Format atamadim USB görmuyor anakart BIOS'da sadece SSD'yi goruyor.
Evet eski anakartimda ROG STRIX ekran kartim icin ayar yapmisdim hatta hazir PC'de Aura yazilimi var silmek istedigimde cok ciddi hata diye uyari veriyor silmiyor programi.
Şu an sifirladim PC'yi ama gene bu ekrandan gecigor açilişta. Bakalim acilacak mı sifirlama bitti

Sorunumu kesin olarak çözdüm. Bir yerde videoda da gördüm ASUS ASRock Ryzen 3 nesiller için 1 nesillerde olan bazi işlemcilerin destegini çekmiş diyorlar. Şu an kuzenimden 2 nesil işlemci aldim takdim sistem sorunsuz çalişiyor. Benim işlemcimde onda calisiyor. Sorun işlemcimin anakarta uymamasiymiş.
Windows'u yeniden kurmayi denediniz mi? Aura ile ilgili yazilimsal bir sorun olabileceginden bahsetmisler yani daha once ekran kartiniz icin Aura ayari yaptiniz mi? Gordugum kadari ile o da ROG ben bundan olabilecegini dusunuyorum bir de islemciniz eski nesil ve yeni BIOS'lar 3000 harici ile daha sikintili diyorlardi o yuzden sormustum ibare var mi diye. Temiz bir Windows yukemeyi deneyebilir misiniz bir de BIOS'dan Aura ile ilgili bir sekmenin kapatilmasinin da soruna cozum oldugu belirtmis birkaç yerde.

Son düzenleyen: Moderatör:

Aura ayarini BIOS'dan kapattin fayda etmedi
Şu an bilgisayari sifirliyorum temiz bir şekilde.
Format atamadim USB görmuyor anakart BIOS'da sadece SSD'yi goruyor.
Evet eski anakartimda ROG STRIX ekran kartim icin ayar yapmisdim hatta hazir PC'de Aura yazilimi var silmek istedigimde cok ciddi hata diye uyari veriyor silmiyor programi.
Şu an sifirladim PC'yi ama gene bu ekrandan gecigor açilişta. Bakalim acilacak mı sifirlama bitti

Sorunumu kesin olarak çözdüm. Bir yerde videoda da gördüm ASUS ASRock Ryzen 3 nesiller için 1 nesillerde olan bazi işlemcilerin destegini çekmiş diyorlar. Şu an kuzenimden 2 nesil işlemci aldim takdim sistem sorunsuz çalişiyor. Benim işlemcimde onda calisiyor. Sorun işlemcimin anakarta uymamasiymiş.

Çözüm
Ben de tam size yazmak icin girmistim. Sorunu halletmenize sevindim gecmis olsun. Islemci mi yukselteceksiniz yoksa karti iade mi etmeyi dusunuyorsunuz?

Ben de tam size yazmak icin girmistim. Sorunu halletmenize sevindim gecmis olsun. Islemci mi yukselteceksiniz yoksa karti iade mi etmeyi dusunuyorsunuz?

Asıl işlemcim bu değildi 3seri fiyatlari iner indirim olur diye bekliyordum. Satmişdim kendi işlemcimi bunu idare etmek için almişdim. Şu an mecbur beklemeceğim alacağım bir şey 3 seriden senin dedigin gibi olmuş. Yeni BIOS'larda 1 serilerin destegini kaldirmişlar

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…