Çözüldü BIOS Mux Switch ile dGPU aktif edildiğinde monitör kararıp, gidip gelme (black flickering) yapıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

yunusis1

Decapat
Katılım
21 Mart 2021
Mesajlar
72
Yer
Ankara
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Masaüstü: RTX 3070 Gigabyte Eagle OC, Ryzen 5 5600, B550M DS3H rev 1.5, 16GB RAM, 700W FSP 80+ Bronze
Laptop: RTX3060 (130W), i7-11800H, 16Gb Ram, 1TB 970Evo Plus, 17" QHD Ekran
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Avukat
BIOS'tan dGPU aktif ettiğimde bilgisayar ekranı gidip geliyor sürekli. BIOS'ta ekran hala siyah kalıyor, ezbere f3 enter f4 enter yaparak tekrar MSHybrid alıp normal kullanıma devam edebiliyorum. Bunun sebebi hakkında fikri olan var mı? Donanımsal olduğunu söyleyenler de var, yazılımsal olabilir diyen de var. Aynı modeli (Tulpar T7 v22.1) kullanıp sorunu yaşayan ve yaşamayanlar var.


Teknik servis BIOS güncelledi ve sorun çözüldü.
 
Laptop nasıl bir şey bilmediğim için soracağım birkaç şey var. Ekran çıkışınız dahiliye mi yoksa harici ekran kartına mı bağlı, MUX'dan bahsettiğiniz burda ekran çıkışları için geçiş yapabildiğiniz mi?
Aynı kart aynı yazılım bile olsa, bir kapasite ya da direncin ters olması, dizilmemesi gerektiği halde dizilmesi gibi durumlarda bu tür sorunlar olabiliyor. Her şeyi her kartta test etmek de uzun zaman alıyor ne yazıkki. Monster o konuda biraz dikkatsiz bildiğim kadarıyla.
 
Sorunun yazılımsal olmasını ve cihazın teknik servise gitmeden sorunun çözülmesini isterdim. Şimdi cihazın diğer her şeyi sağlam çalışıyor ancak değişim olacaksa bile yeni gelecek cihazda ışık sızması, ölü piksel vb. bir sürü sorun çıkma ihtimali olabilir. Ayrıca kargoyla gitmesi gelmesi en az 2 hafta sürüyor tecrübeyle sabit. Cihazın performans ve soğukluk değerlerinden aslında oldukça memnunum. dGPU olmasa da olur diyorum ama... yine de böyle bir özellik olduğu halde kullanamamak da kafaya takılıyor :D aslında dgpu açıp, bilgisayara teamviewer ile bağlanıp birkaç nvidia ayarı kurcalasam düzelir belki? Ama nasıl bir ayar bakmam lazım fikri olan var mı?
Az önce cihazı HDMI kablo ile televizyona bağladım. "Yalnızca 2. ekran" seçeneği aktifken televizyonda sorunsuz görüntü alabildim. Ancak "Yinele" ya da "Uzat" gibi seçenekleri seçtiğimde hem bilgisayar ekranı hem de televizyonda ekranında görüntü böyle gel git yaptı... Yani sorun yazılımsal olsa televizyon ekranına da görüntü gitmezdi herhalde... sorun bilgisayar monitöründe ve donanımsal anladığım kadarıyla.
 
Az önce yazdım. En kısa sürede iletişime geçeceğiz diye cevap geldi. Bekleyip göreceğiz.
 
dGPU olayı cidden bu kadar önemli mi? Bu haliyle de oldukça performanslı. Kaldı ki ben sessizliğe daha çok önem verdiğim için 60fps'ye sabitleyip, Nvidia Whisper Mode açıyorum ve CPU turbosunu kapatıyorum ekran kartı 58 derece işlemci 67 derecelerde fanlar çalışmadan sabit 60 fps alabiliyorum. Turbo moda geçince de ortalama 100+ fps alabiliyorum güncel oyunlarda. Bilgisayarın performansı ve sıcaklık değerleri şu haliyle de çok güzel. Değişim yapılınca gelecek bilgisayarda ölü piksel çıkma, ışık sızması çıkma riski ya da bambaşka bir hata riski de var. Dgpu ayarı için bilgisayarı değişime göndermeyi "pire için yorgan yakmaya" benzettim nedense. Ayrıca youtube'da bir videoda da gördüm, Dgpu olsa olsa %5-10 FPS fark ediyor yani 100 FPS yerine 107-110 fps ediyor. Bilemiyorum....
 
Neyse hocam, hayırlısı olsun. Muadili ürün bulabildiniz mı?

9000 bin TL'ye Lenovo Ideapad Gaming 3 aldım. Diğer paraya da Xbox Series X aldım hocam. 4K TV de 120 FPS alıyorum. Böyle çok daha iyi.
 

Dosya Ekleri

  • 1618154792284.png
    1618154792284.png
    288,7 KB · Görüntüleme: 54
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı