BIOS pili değiştirilmesine rağmen PC açılmıyor

Plainexe

Hectopat
Katılım
10 Şubat 2021
Mesajlar
278
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar benim bayağı eski bir eski bilgisayarım var ilkten fotoğraftaki hatayı veriyordu. Bazı konularda BIOS pilinin değiştirilmesini söylemişler. Bende BIOS pili değiştirdim. Ama yine aynı hatayı vermeye başladı. Ondan sonra farklı bir prize takınca aynı hatayı verdikten sonra bu "bilgisayarınız otomatik onarıma hazırlanıyor"
Deyip "bilgisayarınız onarılamadı" diyor. O kadar uğraştım kasanın içini falan temizledim toz olmuştur diye bu da işe yaramadı şu an hiç açılmıyor. Bir de şu sinirimi bozdu tarih ve saat ayarlarlarını yaptıktan sonra bayağı bir bekliyorum bilgisayar olduğu gibi siyah ekranda öyle kalıyor kapatıp yeniden açıyorum yine bakıyorum BIOS sıfırlanmış. Önerebileceğiniz bir şey var mı?
 

Dosya Ekleri

  • IMG_20211106_145630.jpg
    IMG_20211106_145630.jpg
    187,2 KB · Görüntüleme: 60
Son düzenleme:
BIOS'tan boot ayarını kontrol et (1-USB ya da DVD 2-sistemin kurulu olduğu disk. RAM'ların ve ekran kartının slota giren bakır uçlarını silgiyle iyice sil. Ranları farklı şekillerde takarak dene. Sonuç alamazsan HDD arızalı olabilir.
 
BIOS'tan boot ayarını kontrol et (1-USB'ya da DVD 2-sistemin kurulu olduğu disk. RAM'ların ve ekran kartının slota giren bakır uçlarını silgiyle iyice sil. Ranları farklı şekillerde takarak dene. Sonuç alamazsan HDD arızalı olabilir.

Anladım hocam ekran kartı giriş slotları bayağı tozluydu ondan olabilir mi?
 
Anladım hocam ekran kartı giriş slotları bayağı tozluydu ondan olabilir mi?

BIOS pilini değiştirdikten sonra BIOS'a girdim ve tarih ve saati ayarladım hocam ve BIOS oldu, baştaki uyarı da gitti ama bilgisayar açılırken bilgisayarınız onarılamadı hatası veriyor. Ben de bir videoda gördüğüm yöntemi denedim yani güvenli moda girip diski temizlemeyi ve taramayı deneyecektim güvenli modda açmayı deniyorum tam güvenli moda girecekken siyah ekran oluyor köşelerde de güvenli mod yazıyor yani sistem güvenli modda açılmıyor. Her yolu denedim ama yine açılmıyor. Lütfen yardımcı olun.

Teşekkürler arkadaşlar format attım düzeldi.
Yine aynı hatayı verir mi?
Windows 7 attım.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Eski model Casper Nirvana notebookumuzun BIOS pilini değiştirdim. PC açılırken reset atıyor ve açılmıyordu. BIOS ayarlarını default yapmak işe yaramadı.
BIOS ayarlarından AHCI modu IDE yapınca düzeldi ve sorun çözüldü.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
RAM slotları, ekran kartı slotlarıyla sıkıntı olacağını düşünmüyorum olsaydı. No singal ya da 01170 kodlu hata verirdi. F2'den Setup'u açıp format atın ya da BIOS ayarlarını AHCI olarak değiştirin ya da UEFI olacaktır.
 
Onarılma hatası verdiğine göre ya windowd ya disk sorunlu büyük ihtimal. Format atmayı deneyin. Aynı hata gelirse HDD'yi başka bilgisayara bağlayıp CrystalDiskInfo ile Smart raporunu atın sağlığına bakarız.
 

Geri
Yukarı