BIOS pili nasıl değiştirilir ve sonrasında neler yapılır?

MacroitTS

Kilopat
Herkese iyi günler. Sistemin BIOS pilini değiştirirken neler yapmamız gerekir? Fiziksel olarak takma çıkarma işlemi gayet kolay onda sıkıntı yok videoları da var zaten. Ama çıkarmadan önce ve yenisi taktıktan sonra neler yapmak gerek? Bir şey yapmadan sistemi kapatıp pili çıkarırsam herhangi bir ayar gider mi sistemde bir sıkıntı olur mu? Yenisini taktıktan sonra farklı bir ayar yapmaya gerek var mı?

Herkese iyi günler. Sistemin BIOS pilini değiştirirken neler yapmamız gerekir? Fiziksel olarak takma çıkarma işlemi gayet kolay onda sıkıntı yok videoları da var zaten. Ama çıkarmadan önce ve yenisi taktıktan sonra neler yapmak gerek? Bir şey yapmadan sistemi kapatıp pili çıkarırsam herhangi bir ayar gider mi sistemde bir sıkıntı olur mu? Yenisini taktıktan sonra farklı bir ayar yapmaya gerek var mı?

BIOS ayarlarını sifirlanacak genelde BIOS pili olarak duraccel 2032 iyi oluyor.

BIOS ayarlarının hepsi sıfırlanacak, tekrar yapman gerek.

Bilgisayarı aldığım zaman BIOS'tan hangi ayarları yaptığımı hatırlamıyorum. Overclockla falan hiç uğraşmadım. Bu durumda sadece RAM frekansını artırmış oluyorum başka ayar olmuyor değil mi? Aklınıza gelen bir ayar var mı?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı