BIOS pilinden laptop açılmamazlık yapar mı?

TinyGamer

Hectopat
Daha fazla  
Samsung NP350V5C-S0jtr dizüstü bilgisayarım var. Son günlerde tarih ve saat cihazı kapattığım saatte kalıyordu ve BIOS pilinin bittiğinden şüphe ettim. 4 gün falan sonra laptop hiç açılmadı. Durduk yere bozulmasının çok mümkünatı yok gibi duruyor. Sizce BIOS pilinden kaynaklı mı açılmamazlık yapıyor? Bu arada batarya ölü adaptörde çalışıyor ve adaptörün LED'ine bakılırsa adaptör de sağlam.

Son düzenleyen: Moderatör:
Samsung NP350V5C-S0jtr dizüstü bilgisayarım var. Son günlerde tarih ve saat cihazı kapattığım saatte kalıyordu ve BIOS pilinin bittiğinden şüphe ettim. 4 gün falan sonra laptop hiç açılmadı. Durduk yere bozulmasının çok mümkünatı yok gibi duruyor. Sizce BIOS pilinden kaynaklı mı açılmamazlık yapıyor? Bu arada batarya ölü adaptörde çalışıyor ve adaptörün LED'ine bakılırsa adaptör de sağlam
Hocam %99 BIOS pilinden olmuştur güvendiğiniz bi yerden değiştirin.

Biten BIOS pili yüzünden açılmayan laptop ve masaüstü bilgisayarım olmuştu.
BIOS pilini söküp açmayı deneyin.

Tarih saat için bir şey diyemem (yazılımsal) ama laptop güç girişinden enerji aktığını doğrulayabildiniz mi? Tanıdık elektronikçi varsa 2 dk'da bakabilir.

Arkadaş neden olumsuz işaret attı anlamadım ama adaptör sağlam olsa bile güç girişinden dolayı laptopa elektrik gitmiyor olabilir. Zaten arkadaş bataryasız kullanıyor. Başına gelen bilir. 1-2 saat tamirde bırakıp halletmişti elektronikçi arkadaş.

Biten BIOS pili yüzünden açılmayan laptop ve masaüstü bilgisayarım olmuştu.
BIOS pilini söküp açmayı deneyin.

Anakarta lehimli.

Tarih saat için bir şey diyemem (yazılımsal) ama laptop güç girişinden enerji aktığını doğrulayabildiniz mi? Tanıdık elektronikçi varsa 2 Dk'da bakabilir.

Arkadaş neden olumsuz işaret attı anlamadım ama adaptör sağlam olsa bile güç girişinden dolayı laptopa elektrik gitmiyor olabilir. Zaten arkadaş bataryasız kullanıyor. Başına gelen bilir. 1-2 saat tamirde bırakıp halletmişti elektronikçi arkadaş.

Laptopun alttaki LED'leri yanıyor sonra sönüyor. Tahminimce hata kodu olarak sırayla yanıyor.

Hocam %99 BIOS pilinden olmuştur güvendiğiniz bir yerden değiştirin.

Maalesef çevremdeki tüm bilgisayarcılar dolandırıcı. Ne yapacağımı bilemiyorum.

Anakarta lehimli.

Laptopun alttaki LED'leri yanıyor sonra sönüyor. Tahminimce hata kodu olarak sırayla yanıyor.

Maalesef çevremdeki tüm bilgisayarcılar dolandırıcı. Ne yapacağımı bilemiyorum.
Gerekli alet edevat varsa pil alıp kendinizde değiştirebilirsiniz. Çok basit bir işlem.

Ben bilgisayarcıya değil elektronik işiyle uğraşan mahalledeki bir yere götürmüştüm. Bilgisayarcı teknik tamir yaptıkları yere sokmayabilir ama elektronik dükkanında adam yanımda yapmıştı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı