Bios Sıcaklığı Yanlış Ölçüyor

Kullandığın jel nedir, tam olarak? Belki ısı iletimi düşük bir üründür.
Sistem ısı sebepli kapandığında çok hızlıca cpu fanını sökersen en azından işlemci el değmeyecek sıcak mı değil mi kontrol edebilirsin. Ancak sıkıntı şu ki işlemci sistem kapanınca çok hızlı soğur.
Normal bir işlemci 75 dereceden sonra hasar görür ve şu anda sıcaklık 100 olarak gözüküyor. İşlemci şu anda 100 derece olsa pc zaten çalışmaz. Bf4 oynarken işlemci çok ısınıyor ve 80 derece oluyor fanın üflediği havada baya sıcak oluyor insan hissediyor, şu anda ise buz gibi hava geliyor yani işlemci 100 derece olsa fan sıcak hava üflerdi. Bi işlemci 100 sağlıklı çalışması imkansız gibi bişey. Yük altında 80 derece görüyorum oda %30 overcloklu hali. Overclok kapalı şu anda.:lanet::lanet::lanet: Kullandığım jel 25 tl lik cooler master jel 6 ay önce aldım.
Adsız.jpg

75 dereceyi geçince işlemciler arızalansa millette çalışan işlemci kalmazdı. İşlemcin arızalı değilse ve gerçekten 100 derecede çalışıyorsa zarar görüyordur, bu konuda hemfikir olabiliriz.

Anladığım kadarıyla elle işlemci sıcaklık kontrolü yapmamışsın ve de yapmayacaksın. En azından fana azıcık kuvvet uygula ki temas ettiğinden emin ol işlemciye ve o esnada sıcaklıkları gözlemle. (25 liralık jel demek yerine de tam olarak tüp üzerinde yazan bilgiyi versen anlamı olurdu.)

Daha önce yaptığın analizler doğru ise işlemci ısı sensörü patates olmuş da olabilir.

Yani anakartı tamir ettirmeye kalkmadan önce başka işlemciyle deneme yap.

Konu izlemesini kapatıyorum.
Kolay gelsin.

aynı sorun bendede var işlemci bloğunun vidası kırılmıştı sarkıyodu o halde taktım 100 dereceydi bastırınca direk 30 lara iniyordu silikonla yapıştırdım geri hala 100 derece gösteriyor fakat elimi aralardan geçirip işlemciye dokunuyorum ama ılık yani okadar sıcak değil yanlış algılıyor muhtemelen işlemci bloğunu değiştircem düzelirse inşallah

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı