Arkadaşlar selam temp 2.0 ayarı BIOS girmiştim ve şifre koydum. Temp 2.0 ayarını açtım şimdi ben şifreyi tekrar kaldırmak istiyorum ama kaldıramıyorum. Laptopu açtığım BIOS şifresiyle BIOS menüsünde işe yaramıyor. Şifreyi kaldırmak için change supervisior password diyorum mevcut şifreyi giriyorum New password yerini boş bırakıyorum save diyorum ama password do not match diyor. Şifrem de basit sayı kombinasyonu yanlış yazılamaz. BIOS şifresini kaldırmıyorum.
Hocam bende sıkıntı var laptopa BIOS şifresiyle giriyorum sıkıntı yok sonra BIOS menüsünü açıyorum Security kısmına geliyorum attığım görselde change supervisior password diyorum mevcut şifremi sonra olması gereken yani 2 bölümüde boş bırakıyorum save diyorum password do not match diyor ama nasıl do not match diyor ben bilgisayara o şifreyle giriyorum.
Onu disabled direkt yapabiliyorum herhangi bir şifre istemiyor ama yaptıktan sonra seçenekler azalıyor sadece 2 tane seçeneğe gidebiliyorum yani herhangi bir şey olmuyor.
Senin anlattığına göre BIOS'da TPM 2.0 açmak için şifre koyman lazımdı; koydun, TPM 2.0 açtın ve şimdi şifreyi kaldırmak istiyorsun ama olmuyor.
BIOS bazı ayarlara erişmek için şifre koymayı zorunlu mu tutuyor? Öyleyse BIOS sıfırlayana kadar kaldırmana izin vermeyebilir. BIOS ayarlarını not edip sıfırlayabilirsin ama o ayarlara erişemezsen ve şifre koyman gerekirse bir şey değişmez.
Şifreyi kaldırmak için şifreyi değiştirme ekranına gelin.
Mevcut şifreyi isterse girin.
Yeni şifre girme kısmında ise hiçbir şey girmeden enter > enter yapın.
Save & exit. Artık şifre yok.