Onları da algılamadı.Nokta yerine virgül basmayı dene, Ç tuşuna basmayı dene. Bunlar da nokta işlevi görebilir.
BIOS pilini sökersen şifre sıfırlanır. Laptoplarda BIOS sıfırlama tuşu modemlerdeki gibi iğneyle basılabiliyor veya pil sökülünce sıfırlanabiliyor. Modelden modele değişir.
Yukarıdaki arkadaşımız doğru demiş. Bazen TR klavye bile olsa ingilizce düzende algılayabiliyor dolayısıyla yerler değişebiliyor. Şifreni bir de ingilizce klavye düzenine bakarak gir. Gene hata alırsan BIOS pilini sök. 5 dakika beklemen gerekiyor. Bazı anakartlarda BIOS pilini sökünce hiç bir şey sıfırlanmıyor (saat dışında). Bu durumda yapman gereken eğer anakartında BIOS Jumper denenen bir küçük parça varsa, bu parçanın takıldığı konumu değiştirince BIOS Recovery mod giriyor. Gereken bilgileri anakartının kullanma klavuzundan, internet sitelerindeki PDF dosyalarından öğrenebilirsin.Merhaba, geçen günlerde bilgisayarımın BIOS'una şifre koydum. Şifrenin sonunda nokta vardı ama şu an nokta koyunca algılamıyor. BIOS şifresini nasıl kaldırabilirim? Laptop kullanıyorum.
Asus fx505dt kullanıyorum pili içeride sanırımPili söküp takın sıfırlanır.
Çok teşekkür ederim. Deneyeceğim hiç laptopun da içini açmadığım için korkuyorum açıkçası ama bir şekilde bulurum birisini olmadı.Yukarıdaki arkadaşımız doğru demiş. Bazen TR klavye bile olsa ingilizce düzende algılayabiliyor dolayısıyla yerler değişebiliyor. Şifreni bir de ingilizce klavye düzenine bakarak gir. Gene hata alırsan BIOS pilini sök. 5 dakika beklemen gerekiyor. Bazı anakartlarda BIOS pilini sökünce hiç bir şey sıfırlanmıyor (saat dışında). Bu durumda yapman gereken eğer anakartında BIOS Jumper denenen bir küçük parça varsa, bu parçanın takıldığı konumu değiştirince BIOS Recovery mod giriyor. Gereken bilgileri anakartının kullanma klavuzundan, internet sitelerindeki PDF dosyalarından öğrenebilirsin.
Bilgisayarının kullanma klavuzuna bak. BIOS şifresi sıfırlama yöntemlerini araştır. Eğer buda olmazsa arkasını sökmen gerekecek. Bazı laptoplarda arkada sökülebilir birkaç parça oluyor o parçaların altında kalabiliyor. Bazılarında ise arka kasayı tamamen sökmen gerekiyor.Asus fx505dt kullanıyorum pili içeride sanırım
Çok teşekkür ederim. Deneyeceğim hiç laptopun da içini açmadığım için korkuyorum açıkçası ama bir şekilde bulurum birisini olmadı.
Güvenlik nedeniyle bastığın tuşu gizliyor olabilir mi? Sen yazmıyor sansan da yazıyor olabilirsin. Yazmamasına rağmen şifreyi girip giriş yapmayı dene.Onları da algılamadı.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.