BIOS silinince ne yapılmalı?

sanes

Centipat
Makaleler
1
Yer
Molokini
Arkadaşlar uzun süre önce bilgisayarıma yeni BIOS güncellemesi gelmişti ve hemen kurmuştum. Fakat kurduktan sonra bilgisayar açılırken gelen üretici yazısı falan silindi. Ben de bugünlerde şüphelenip BIOS'a girmeye çalıştım derken bir de ne göreyim. Bilgisayarımda BIOS silinmiş galiba, hiçbir şekilde açılmıyor. Lenovo'larda BIOS için novo butonu var, ona tıklayınca 4 tane seçenek geliyordu o bile gelmiyor. Ne yapmam gerek?

Laptop modeli:

ideapad Gaming 3-15ACH6 Laptop - Type 82K2​

Hocam biosunuz silinme gibi bir imkanı şu an ki durumda yok. Biosun ana amaçlarından biri bilgisayarın otomatik boot olması ve sizinki de oluyor. Başka bir sebebi olabilir

Hocam BIOS'unuz silinme gibi bir imkanı şu anki durumda yok. BIOS'un ana amaçlarından biri bilgisayarın otomatik boot olması ve sizinki de oluyor. Başka bir sebebi olabilir

Bilmiyorum hocam bilgisayarcıya göndereceğim.

@claus hocam yardımcı olabilir misiniz?

Son düzenleme:
Doğru BIOS'u indirip yüklediğine kesin emin misin ?
Shift ile BIOS'a girmeyi dene ?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Doğru BIOS'u indirip yüklediğine kesin emin misin?
Shift ile BIOS'a girmeyi dene?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Evet hocam resmi Lenovo sitesinden indirdim.

BIOS'a girmeyi her türlü yol ile denedim, Lenovo'larda Novo butonu olur bilirsiniz. Onu bile açmıyor.

Dediğim şekilde Shit tuşuna basında ne gibi seçenekler geliyor?

Aynen videodakiler geliyor hocam. UEFI Donanımı Yazılımı Ayarlarına tıklıyorum, yeniden başlıyor ve simsiyah ekranda kalıyor sonra. Laptop açılırken normalde üretici yazısı çıkar, o da çıkmıyor uzun süredir.

Ama gariptir, laptopu kullanabiliyorum yani.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı