BIOS sürekli tarihi başa atıyor

Hocam BIOS güncellemesi yapıp deneyebilirsiniz.
BIOS günceldir.
BIOS sürekli kendini sıfırlıyor gibi görünüyor. Ancak RTC modülü de bozulmuş olabilir.

BIOS sıfırlamak için Jumper var ise sıfırlama şeklinde kalmış olabilir, onu kontrol edin.
RTC modülüm sağlam gibi duruyor. var mı yok mu bilmiyorum kasayı açıp bakacağım
Pil sıfır mı aldınız yoksa başka bir cihazdan söküp mü taktınız? Pil bitik olabilir. Avometre varsa ölçüp kontrol edebilirsiniz.
evet pili yeni aldım. sıfır

Hocam CMOS pinlerini kontrol edin.

PSU ile pilin alakası var diye bir şey mi yazdım? Öyle bir şey yazdıysam özür dilerim.

• ,
  • PSU ile pilin alakası var diye bir şey mi yazdım? Öyle bir şey yazdıysam özür dilerim.
    Hayır hocam estağfurullah.Özür ne demek.Elektronik temelli olduğum ve hali hazırda anakart v.b tamiriyle uğraştığım için bana tuhaf geldi.Tamam pil Lityum'dur.Zira şarj olmaz.PSU tarafından desteklenmez.Çok küçük akımlar çekildiği için uzun ömürlüdür.

• ,
  • ,

• Hayır hocam estağfurullah. Özür ne demek. Elektronik temelli olduğum ve halihazırda anakart vb tamiriyle uğraştığım için bana tuhaf geldi. Tamam pil Lityum'dur. Zira şarj olmaz. PSU tarafından desteklenmez. Çok küçük akımlar çekildiği için uzun ömürlüdür.
  • ,

Ayrıca sorun bir ihtimal CMOS, cevap; jumper ve PSU!

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı