BIOS Update elektrik riski için nasıl önlem alınmalı?

Bütçe
anakart giderse başka anakart alamam );
@basimAC dostum neden her mesajıma dislike atıyorsun?

Hocam UPS evde yok verecek paramda maalesef yok yani para 0 beta sürümleri yükle miyim bir de sizce en güvenilir yol nasıl M-Flash ile mi yoksa BIOS için USB portu var işlemcisiz RAM'siz yapımlar içinmiş sizce hangisini kullanayım?

Oturduğum yerde baktım herhangi planlı kesinti yok ama burada kesintiler firma yapmıyor bazen bazı apartmanda oturan şahıslar yüzündende kesilebiliyor şalter o yüzden ne yapabilirm diye sordum.

UPS yok maalesef.
Hocam bu kadar da büyütmeyin, zaten birkaç dakikalık bir işlem.
Ayrıca beta değil normal sürümü yükle.

Hocam çok sağ olun bende az önce görmüştüm deneyeceğim şimdi bunu 7E26v1g sürümünü indireceğim ama işlemci RAM'ler falan PC kurulu kalsada olur mu?

Tek çare UPS diye biliyorum hocam bu gibi durumlarda.
Ben hep M-Flash ile güncelleme yaptım, diğer yöntemi bilmiyorum BIOS flashback deniyordu galiba.

Bu arada BIOS flashback olayını biraz araştırdım, eğer anakartınız BIOS flashback özelliğini destekliyorsa bu özellik sayesinde elektrik kesintisinde çip yanmadığı sürece (BIOS brick olursa) kurtarabiliyor. Kaynak.

Hocam çok sağ olun bende az önce görmüştüm deneyeceğim şimdi bunu 7E26v1g sürümünü indireceğim ama işlemci RAM'ler falan PC kurulu kalsada olur mu?
Kurulu kalsa da olur hocam, ancak anakartın kullanım klavuzunu da inceleyin derim eğer mevcutsa, bazı anakartlarda önermiyorlarmış sanırsam.

Kurulu kalsa da olur hocam, ancak anakartın kullanım kılavuzunu da inceleyin derim eğer mevcutsa, bazı anakartlarda önermiyorlarmış sanırsam.

Hocam sanırsam USB için MBR FAT32 USB 2.0 falan gerekiyormuş benim USB tam uymayabilir biraz kaçak bir şey mflash yapsak flashback falan kurtarabiliyor muyuz bricklenirse.

Merhaba arkadaşlar. Ben aşırı elektrik giden bir yerde oturuyorum ve yepyeni bir bilgisayar aldım BIOS güncellemesi yapmak istiyorum. Çok korktuğum bir güncelleme olduğu için 5dk sürmesine rağmen insana korku veriyor ve riske atmak istemiyorum. Daha önce hiç PC de BIOS Update yapmamıştım ve internet kesintisine karşı UPS dışında yapabileceğim bir şey var mı? Bir de beta versiyonları yükleyim mi yoksa sadece ana sürümleri mi? Betalar sanki daha yeni ve daha iyi gibi.

Anakart: MSI B650 Gaming Plus Wi-Fi

Medaşı ara herhangi bir bakım ve kesinti olacskmı diye.

Hocam sanırsam USB için MBR FAT32 USB 2.0 falan gerekiyormuş benim USB tam uymayabilir biraz kaçak bir şey mflash yapsak flashback falan kurtarabiliyor muyuz bricklenirse.
Flash'ın düzgün çalışması yeterli, USB 3.0 veya 2.0 olması farketmez diye düşünüyorum, MBR ve FAT32 olayını da Rufus'dan biçimlendirmeniz gerekiyor. Flashback ile daha güvenli olur.

Flash'ın düzgün çalışması yeterli, USB 3.0 veya 2.0 olması fark etmez diye düşünüyorum, MBR ve FAT32 olayını da Rufus'dan biçimlendirmeniz gerekiyor. Flashback ile daha güvenli olur.

Hocam revizyon falan diyorlar bakmama gerek var mı anakartın revizyonuna bir de bazıları 3 saniye ışık yanıp söndü bir daha ekran gelmiyor falan diye sorunlar yaşamış.

Hocam revizyon falan diyorlar bakmama gerek var mı anakartın revizyonuna bir de bazıları 3 saniye ışık yanıp söndü bir daha ekran gelmiyor falan diye sorunlar yaşamış.
Yabancı kaynaklardan anakartınızın modelini yazıp bakabilirsiniz hocam, daha önce bu anakartta Flashback yaparken sorun yaşayan olmuş mu diye, revizyon sürümünün çok önemi yoktur diye düşünüyorum bunda eğer anakartta kronik sorun filan yoksa, çok eski bir anakart değil sonuçta.

Yabancı kaynaklardan anakartınızın modelini yazıp bakabilirsiniz hocam, daha önce bu anakartta flashback yaparken sorun yaşayan olmuş mu diye, revizyon sürümünün çok önemi yoktur diye düşünüyorum bunda eğer anakartta kronik sorun filan yoksa, çok eski bir anakart değil sonuçta.

Çok sağ olun hocam her şeyi yaptım şimdi deneyeceğim inşallah bir şey olmaz sağ olun.

Hocam UPS evde yok verecek paramda maalesef yok yani para 0 beta sürümleri yükle miyim bir de sizce en güvenilir yol nasıl M-Flash ile mi yoksa BIOS için USB portu var işlemcisiz RAM'siz yapımlar içinmiş sizce hangisini kullanayım?

Oturduğum yerde baktım herhangi planlı kesinti yok ama burada kesintiler firma yapmıyor bazen bazı apartmanda oturan şahıslar yüzündende kesilebiliyor şalter o yüzden ne yapabilirm diye sordum.

UPS yok maalesef.

Sokak veya mahalle kesintilerini firmalar yapar site grubunuz mutlaka vardır oraya yazabilirsin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı