Çözüldü BIOS'a girilince "no signal" uyarısı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Lexyxd

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5500
MSI GeForce RTX 4060
RAM
2X 8 GB DDR4 RAM
SSD veya HDD modeli
SPATIUM M450 M.2 500GB
Ekran kartı
RTX 4060
Anakart
MSI B450M-A Pro Max
İşlemci
R5 5500
Hocam belirttiğim gibi BIOS'a girmeye çalışıyorum PC açılırken del tuşuna basıyorum. BIOS'a giriyorum fakat no signal hatası çıkıyor. Monitor de PC ilk gelidiğinde girmiştim ama bir şey yapmadan ellemeden çıkmıştım artık giremiyorum bazıları diyor DP kablosu kullandığın içindir ama hiç mantıklı gelmiyor PC geldiğinde girmiştim dediğim gibi.
Önerisi olan var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Mantikli gelmedigi icin denememek mantiksizlik.

Hocam, PC elime ilk ulaştığında DP bağlantısı olsa da açılmıştı. Şimdi bir daha bunun için HDMI kablo almaya gideceğim, geleceğim, deneyeceğim, olmayacak. Ondan uğraşmak istemedim. Yakında yok, sipariş versem 3 gün.

BIOS'ta yaptığınız bir ayar sonucu bu olay olduysa BIOS pilini çıkarıp 15-20 dakika bekleyin ve tekrar takın BIOS sıfırlanmış olur.

Hayır, BIOS açtım deneme amaçlı sonra çıktım ellemeden. Bir daha denediğimde ise no signal oldu.

1920 X 1080'de açmıştı şimdi 2560 X 1440'da kullanıyorum ondan olabilir diye düşünüp 1920 X 1080 yapıp bir daha denemiştim gene açılmamıştı. PCI-e veya iGPU ayarlarını ellemedim ama televizyona takıp bakacağım bir. Dediğiniz gibi olursa bilgilendiririm. Sağ olun tavsiyeniz için.

Bir arkadaşın dediği aklıma geldi. Çözünürlüğü 1920 1080 yaptım ve 60 Hz'e çektim sorun düzeldi. İşim bittikten sonra kaydettim çıktım. Çözünürlüğü ve Hz'i tekrardan düzelttim. Aynı sorunu yaşayan arkadaşlar varsa deneyebilir.
Belki çözünürlük hatası olabilir ya da PCI-e veya iGPU ayarıyla oynanmış olabilir orayı Auto olarak seçmeniz lazım eğer monitörünüzde açılmıyorsa televizyona bağlayıp öyle deneyin eğer açılırsa ayarları bir gözden geçirin.

BIOS'ta yaptığınız bir ayar sonucu bu olay olduysa BIOS pilini çıkarıp 15-20 dakika bekleyin ve tekrar takın BIOS sıfırlanmış olur.

Mantikli gelmedigi icin denememek mantiksizlik.

Hocam, PC elime ilk ulaştığında DP bağlantısı olsa da açılmıştı. Şimdi bir daha bunun için HDMI kablo almaya gideceğim, geleceğim, deneyeceğim, olmayacak. Ondan uğraşmak istemedim. Yakında yok, sipariş versem 3 gün.

Hayır, BIOS açtım deneme amaçlı sonra çıktım ellemeden. Bir daha denediğimde ise no signal oldu.

1920 X 1080'de açmıştı şimdi 2560 X 1440'da kullanıyorum ondan olabilir diye düşünüp 1920 X 1080 yapıp bir daha denemiştim gene açılmamıştı. PCI-e veya iGPU ayarlarını ellemedim ama televizyona takıp bakacağım bir. Dediğiniz gibi olursa bilgilendiririm. Sağ olun tavsiyeniz için.

Bir arkadaşın dediği aklıma geldi. Çözünürlüğü 1920 1080 yaptım ve 60 Hz'e çektim sorun düzeldi. İşim bittikten sonra kaydettim çıktım. Çözünürlüğü ve Hz'i tekrardan düzelttim. Aynı sorunu yaşayan arkadaşlar varsa deneyebilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…