Devereme
Kilopat
Daha fazla
Merhabalar, bugün bilgisayarıma bakım yapmaya karar vermiştim. Bilgisayarın içini açıp temizlemeden önce anakart güncellemesini falan da yaptım. Ardından bilgisayarın içini açtım temizlemek için, sıvı soğutmayı söktüm, radyatörü temizledim, fanlarını temizledim, pompayı söküp termal macunun durumuna baktım. Ardından toz alıp kasayı tekrar tamamlayıp kapattım.
Açtığımda sıcaklığım masaüstüne hiçbir şey yapmıyorken 85-95 arası gidip geldiğini gördüm fakat egzoz fan soğuk üflüyordu. Bazen sıcaklık 70’lere falan düşüyordu, fan hızı yükselip alçalıyordu sürekli. Sonrasında BIOS'a girdim 50-55 derece aralığında gözüküyordu sıcaklıklar. BIOS'u default ayarlara geri getirip çıktım fakat hala masaüstüne geldiğimde 5-10 saniye sonra derece 90’lara çıkıyor ama egzozdan sıcak hava çıkmıyor anlamadım gitti. Bu arada pompayı tekrar çıkar-tak yaptım, termal macunu dağıtmaya çalıştım ve tekrar çalıştırdım. Sorun hala devam ediyor. Ne yapmalıyım? Teşekkürler.
Anakart: MSI X470 GAMING Plus
İşlemci: Ryzen 5 2600X
Sıvı soğutma: Cooler Master ML120 RGB
Açtığımda sıcaklığım masaüstüne hiçbir şey yapmıyorken 85-95 arası gidip geldiğini gördüm fakat egzoz fan soğuk üflüyordu. Bazen sıcaklık 70’lere falan düşüyordu, fan hızı yükselip alçalıyordu sürekli. Sonrasında BIOS'a girdim 50-55 derece aralığında gözüküyordu sıcaklıklar. BIOS'u default ayarlara geri getirip çıktım fakat hala masaüstüne geldiğimde 5-10 saniye sonra derece 90’lara çıkıyor ama egzozdan sıcak hava çıkmıyor anlamadım gitti. Bu arada pompayı tekrar çıkar-tak yaptım, termal macunu dağıtmaya çalıştım ve tekrar çalıştırdım. Sorun hala devam ediyor. Ne yapmalıyım? Teşekkürler.
Anakart: MSI X470 GAMING Plus
İşlemci: Ryzen 5 2600X
Sıvı soğutma: Cooler Master ML120 RGB
Son düzenleyen: Moderatör: