BIOS'dan sonra ekran gidiyor

ardorc

Centipat
2.el 3 yıllık bir toplama PC aldım. Arkadaşımdan aldığım için eminim bir sorunu yoktu kendimde bizzat oynadım. Aldıktan sonra elimde henüz DVI monitör olmadığı için (GTX960 var DVI çıkışlı) ucuz bir dönüştürücüyle eski vir VGA monitöre bağladım bilgisayar sıkıntısız çalışıyordu lakin görüntü yeşil yeşildi ki dönüştürücüden kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Daha sonra DVI girişi olan bir monitörle denedim ama BIOS ekranına kadar gelip ondan sonra sinyal yok diyordu monitör, ve gidiyordu ama kasadan ses geliyor yani. Bu sorunu çözmek için BIOS pilini söküp, takıp tekrar açtım. Bu sefer BIOS'dan sonra Windows kurtarma ekranı geldi. Bunu görünce format attım bilgisayara ve formattan sonraki ilk açılışta kurulumu yaptıktan sonra masaüstüne kadar gelebildim fakat bu sefer tam başardım derken 1dk kadar süre geçti dokunmadım PC'ye ve tak yine gitti. Ekranda tekrar video sinyali yok yazdı ve uyku moduna geçti. Monitör modeli: Philips 224E5Q.
Ayrıca HDMI ile televizyona da bağlamıştım sorunsuz çalıştı kullandım PC'yi ancak 5-6 saat kullandıktan sonra görüntü gidip gelmeye başladı televizyonda da. Kabloyu çıkarıp taktım. Düzeldi fakat 30dk sonra tekrar baş gösterdi. Yardımcı olursanız sevinirim.

evet lakin 5 dakikalık bir mesafeden yürüyerek dikkatli getirdim.
özellikler ektedir.
Sistem özelliklerinizi belirtir misiniz?
ayrıca yeni keşfettiğim bir durum söz konusu.
Bilgisayar hdmi ile tv ekranında çalışırken hdmi kablosunu çıkartıp dvi kablosu ile monitöre bağladım(sorun olan monitör) ve görüntü sorunsuz şekilde geldi sıkıntı yoktu. Fakat bilgisayara res atınca tekrar bahsettiğim sorun oldu gerçekten anlamlandıramıyorum sorunun nedenini.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2019-12-01 at 10.50.57.jpeg
    WhatsApp Image 2019-12-01 at 10.50.57.jpeg
    84,1 KB · Görüntüleme: 70
Son düzenleme:
Pin uçlarına temas etmekten kaçının. Ekran kartında bir sorun olabilir. Tam emin olabilmek için, farklı bir bilgisayarda deneme şansınız varsa deneyin. Görüntü aldınız mı?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı