BioShock serisi oynamaya değer mi?

Makaleler
2
Daha fazla  
Meslek
Full stack
Merhaba, Steam kütüphanemi incelerken fark ettim ki BioShock serisini satın almışım. BioShock, BioShock 2, BioShock Remastered, BioShock 2 Remastered ve BioShock ınfinite mevcut. Adını çok duyup hiç denemediğim oyunlardan birisi. En iyi oyunun BioShock ınfinite olduğunu biliyorum ancak takıntılı olduğum için hiçbir oyun serisini sırasını bozarak oynayamıyorum. İlla 1'den başlamam lazım. Bu nedenle BioShock 1'den başlayacağım ama Remastered çok kötüymüş sanırım. Orijinalleri oynayacağım o yüzden. Sizce oynanır bir seri mi yoksa sıkar mı? Özellikle birinci ve ikinci oyun için soruyorum. Asıl isteğim infinite oynamak ama dediğim gibi takıntımdan dolayı ilk iki oyunu oynamadan direkt onu oynayamam. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Oynamaya tabi ki değer sorması bile abes klasik bir seri bu. Ayrıca Infinite en iyi diye bir şey yok ki zaten zevk meselesi; oynamadan da nasıl en iyisi diyebiliyorsun anlamadım? Kırk forumdan istatistik döktüm şablon yaptım en çok övülen Infinite olmuş falan mı diyorsun? Öyle olsa bile senin beğenip beğenmeyeceğin belli olmaz. Asıl isteğin Infinite oynamakken ve kendini de serinin en iyisi Infinite diye şartlandırmışken bence ilk iki oyuna çoktan yazık ettin. Hayır oyunların fiyatları da ucuz bunca hesap kitap yapıp peşin yargılara düşmek varken oyunu denesen sanki daha iyiydi. Bunlar da sana eleştirim olsun.

Son olarak Bioshock'u Bioshock yapan atmosferiyle, tematik fikirleriyle ve mekanikleriyle direkt olarak ilk oyundur. Hatta Infinite seri içinde çok farklı bir yere konumlanmıştır.
Kendi fikrimce Infinite ilk iki oyunun üzerine çok fazla bir şey koymaz hatta Bioshock'un en güçlü özelliği saydığım atmosfer konusunda da baya bir geride kalmıştır. Ancak senaryo ve karakterler açısından daha güçlü denebilir.

Sağdan soldan duyduğum şeylere göre öyle bir yorum yaptım kusura bakmayın. İlk oyunu indirdim oynayacağım. Eleştiri için teşekkürler affedin hocam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…