Çözüldü BIOS'ta değişiklik yaptıktan sonra ekran gelmiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

GokhanKas

Centipat
Katılım
25 Nisan 2022
Mesajlar
97
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
RAM
32
SSD veya HDD modeli
Kingson m2 ssd
Ekran kartı
Msı rx6900xt
Anakart
Msı a520m pro
İşlemci
Ryzen 9 5900x
Sevgili Technopat ailesi. MSI A520M Pro anakartımın içerisinde RAM ayarları olan kuşumla oynama yaptım 2666MHz olan RAM frekansını 3600MHz yaptım. RAM'larım 32 GB 3600MHz sonrasında kaydedip çöktüm fakat hiçbir şekilde görüntü alamıyorum. BIOS pilini çıkarttım öyle çalıştırdım yok sonrasında tak çalar yapıp yeniden başlattım yine görüntü gelmiyor. Ne yapacağımı bilmiyorum konu ile alakalı desteklerinize ihtiyacım var İstanbul beykoz tarafındayım.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
RAM'lerin 3600MHz destekliyorsa ve manuel olarak profil ayarlamadan elle 3600MHz yaptıysan işe yaramaz çünkü sadece MHz ile iş bitmiyor, voltaj ve gecikme ayarları da yapman gerekirdi. Bu yüzden DOCP veya XMP diye belirtilen hazır profilleri açman gerek. Sorunun çözümüne gelirse BIOS pilini çıkartman doğru fakat PC'yi tamamen fişten çekip 3-4dk kadar beklemen gerek, aksi halde anakarta hala güç gittiğinden hafızası sıfırlanmayacaktır. Pili ve fişi çıkartarak bir süre bekle ve tekrar dene.

Anakartının şemasına baktığımda CMOS resetleme pininin, JBAT1 olarak BIOS pilinin hemen yanında konumlandığını gördüm. Oraya düz tornavida ucuyla dokundurarak da sıfırlayabilirsin yada becerebilirim dersen direkt benim gibi parmak at. Bu işlem için pili ve fişi sökmene gerek yok PC kapalıyken yaparsan olur.

1670311851165.png
RAM'leri tamamen çıkar sonra tek bir tanesini en sondaki slota takıp tekrar çalıştır bakalım gelecek mi?

Denedim nafiye.

Sevgili Technopat ailesi. MSI A520M Pro anakartımın içerisinde RAM ayarları olan kuşumla oynama yaptım 2666MHz olan RAM frekansını 3600MHz yaptım. RAM'larım 32 GB 3200MHz sonrasında kaydedip çöktüm fakat hiçbir şekilde görüntü alamıyorum. BIOS pilini çıkarttım öyle çalıştırdım yok sonrasında tak çalar yapıp yeniden başlattım yine görüntü gelmiyor starta bastığımda önce CPU sonra VGA sonra boot ışıkları sırasıyla yanıyor anakartın üstünde sonra sönüyor. Ne yapacağımı bilmiyorum konu ile alakalı desteklerinize ihtiyacım var İstanbul beykoz tarafındayım.

RAM'leri tamamen çıkar sonra tek bir tanesini en sondaki slota takıp tekrar çalıştır bakalım gelecek mi?

Hepsini denedim tek tek bütün slotları yaptım.

Starta bastığımda önce CPU sonra VGA sonra boot ışıkları sırasıyla yanıyor anakartın üstünde sonra sönüyor hepsi.

Arkadaşlar selam sorunu çözdüm sorunun temel problemi BIOS pilini çıkardıktan sonra zaten sistem düzelmiş fakat benim monitörüm serviste olduğu için eski tip olan VGA çıkışı ekran kartım desteklemiyor diye anakartın VGA çıkışına bağladım ve işlemcim VGA desteklemiyormuş. Bundan görüntü alamamışım, saygılar.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Denedim nafiye

Hepsini denedim tek tek bütün slotları yaptım

Starta bastığımda önce CPU sonra VGA sonra boot ışıkları sırasıyla yanıyor anakartın üstünde sonra sönüyor hepsi

Arkadaşlar selam sorunu çözdüm sorunun temel problemi BIOS pilini çıkardıktan sonra zaten sistem düzelmiş fakat benim monitörüm serviste olduğu için eski tip olan VGA çıkışı ekran kartım desteklemiyor die anakartın VGA çıkışına bağladım ve işlemcim VGA desteklemiyormuş bundan görüntü alamamışım saygılar

Ya kral :D. RAM MHz'leri kaç şu an?
 

Geri
Yukarı