Çözüldü BIOS'ta gözüken SSD format sırasında ve diskpartta gözükmüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

647972

Femtopat
SSD veya HDD modeli
Curcial 1gb sata ssd
Ekran kartı
Gigabyte rtx 2060
Anakart
Asus b560m plus
İşlemci
I5 11400F
BIOS'ta gördüğüm SSD'yi boot etmeye çalıştığımda "otomatik onarım başlatılıyor" deyip kurtarma bölümüne atıyor. Ancak gelişmiş seçeneklerden CMD'ye girip "diskpart, list disk" yazdığımda herhangi bir disk yok diyor. Fixboot vs. her şeyi denedim ancak sonuç aynıydı. En son format atayım dedim ve format bölümüne arayüzüne ulaştıgımda SSD'yi göremedim.
Araştırdım ve VMD'yi kapatmam gerektiğini öğrendim, ancak anakartim VMD desteklemiyor.

Bir de belitrmek isterim, SSD'yi başka bir bilgisayara takınca sorunsuz açılıyor. Sorun SSD de değil gibi ama emin olamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.

SSD'nin çalıştığı bilgisayarın ozellikleri;
i5 4590.
GTX 1050 Ti.
ASUS H81mk.
16 GB Kingston RAM(8x2)

SSD'nin çalışmadığı bilgisayarın özellikleri;
i5 11400F.
RTX 2060.
ASUS B560M Plus.
8x2 Kingston Fury 3200MHz CL16 RAM.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Sorunu çözdüm: BIOS'a girip "Intel Rapid Storage" kapattim kaydedip resetlediğimde açıldı. Yardımlarınız için teşekkürler
SSD biçimlendirme düzeni BIOS ayarınız ile uyuşmuyor olabilir, disk MBR düzendedir siz secure boot ile boot etmeye çalışıyorsunuzdur ya da tersi.

Güç girişine başka soket takıp, SATA kablosunu değiştirip deneyin.

Şu şekilde bir ilerleme ile bazı şeyler deneyebiliriz, disk başka bilgisayarda çalışıyor demişsiniz o bilgisayarda diski takıp düzeninin ne olduğunu öğrenin (GPT veya MBR) sonra sizin bilgisayarın BIOS ayarlarını kontrol edelim.

Sorunu çözdüm: BIOS'a girip "Intel Rapid Storage" kapattim kaydedip resetlediğimde açıldı. Yardımlarınız için teşekkürler

Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…