BIOS'tan USB portları yanlışlıkla kapatıldı

Muhammet5557

Femtopat
Daha fazla  
BIOS'tan tüm USB portlarını yanlışlıkla kapattım. Klavye mouse çalışmıyor. BIOS'tan pilini çıkardım çalıştırdım, olmadı. Çözüm bilen var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS pilini çıkardığınızda genelde BIOS'un sıfırlanması lazım ama bazen olmayabiliyor. Anakarttaki BIOS sıfırlama pinlerini birbirine değdirin derim. Hangi anakartı kullanıyorsunuz?

BIOS pilini çıkardığınızda genelde BIOS'un sıfırlanması lazım ama bazen olmayabiliyor. Anakarttaki BIOS sıfırlama pinlerini birbirine değdirin derim. Hangi anakartı kullanıyorsunuz?
Asus b550 hocam kablolu klavyeyi okur mu sizce

Kablolu klavye işe yarar mı bilemiyorum, tüm USB portlarını devre dışı bırakmışsınız sonuçta.

Asus B550'nin hangi modeli?

Ben yine de yöntemi yazayım, model fark etmeksizin CLRTC pinlerinin lokasyonu genelde benzer.

• PC'yi kapatın, fişten çekin.
  • Anakartta CLRTC yazan jumperını bulun - 2 tane pin olacak. Genelde aşağıda olur.
  • Tornavida vb. bir iletken metal cisimle o 2 pini 10 saniye boyunca birbirine değdirin.
  • Daha sonrasında PC'yi açıp bir bakın.

• Şu videodaki gibi bir işlem olacak: How To Reset Bios (CMOS)
  • Videoda başka bir anakart var. Sizinkiyle yeri farklı. Fikir versin diye ekledim.

CLRTC'nin Asus anakartlarda örnek olarak lokasyonu;

Sizin anakartta biraz daha sağda veya solda olabilir, ama yine aşağıdadır.

Bu yöntem sonucu BIOS sıfırlanmış olacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…