BIOSTAR anakart açılıştaki anakart logosunu kapatmak

hihihua

Hectopat
Geçen günlerde GameGaraj'dan bir PC topladım icinde BIOSTAR B450M anakart var ve çok bir bilgim olmadığı için RAM'imin MHz'ini yükseltemedim ve açılış logosunu kapatamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
RAM frekansını yükseltmek için XMP ayarını açmanız gerek. Yanılmıyorsam iki tane ayar oluyordu, hangisi size daha uygun gelirse onu seçersiniz.

Anakart logosunun görünmemesi hakkında: "Quiet Boot" veya "Full Screen Logo Display" seçenekleri varsa etkisiz hale getirin.

Çok sağ olun ama XMP doye bir ayar bulamadım bu şekilde ve işlemci değerleri de sanırsam düşük gözüküyor.

Dosya Ekleri

• 15927298346513846812948701568831.jpg
    1,9 MB · Görüntüleme: 549
BIOS'ta Boot sekmesine girin. İşaretlediğim yerde Enabled yazılı olması lazım. Onu Disabled yapın. Ayarlarınızı kaydedip çıkın. Böylece başlangıç ekranında logo görünmez.

XMP için bu sekmenin iki sağ tarafındaki O.N.E yazan sekmeye gelip oradan ekran görüntüsü paylaşır mısınız? Şu anda bellekleriniz 2666 MHz değerinde çalışıyor. Sizin elinizdeki bellekler kaç MHz ve işlemciniz nedir?

İşlemcim Ryzen 3 3100 RAM'im ise 3200 MHz hemen çekiyorum. Bu arada fark ettim cpumda sıkıntı yokmuş ama RAM MHz'lerimi 3200E almak istiyorum.

Dosya Ekleri

• 15927442611664147511475977094484.jpg
    1,8 MB · Görüntüleme: 456
Hemen bakıyorum.
Manual ve XMP 1 var sanırım buldum teşekkür ederim ama yine de cevabınızı bekliyorum.

Konuyu hortlartmak gibi olmasın ama, sistemden memnunmusunuz test yaptınız mı (işlemci sıcaklığı vs)

@helvaci usta sizin anakartınız Biostar mı?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…