BIOSTAR B550MH anakart bilgisayar açılırken direkt BIOS'a giriyor

Sypuina0

Centipat
RAM
2x8 twinmos 16gb ram cl 16 3200mhz
İşlemci
amd ryzen 5 5600
Selamlar geçen hazır sistem almıştım. Bugün elime ulaştı ekran kartı kurulumunu yapmıştım fakat FreeDOS aldım USB ile kurulum yaparım diye neyse işte bilgisayar geldi Windows'u kurdum fakat bilgisayar her açıldığında BIOS ekranı geliyor. Ekranda dört tuş gözüküyor işte F9 to boot menu gibisinden 4 yazı ve bu bilgisayar her açıldığında oluyor bir zararı yok. Biraz bekleyince kendi kendine açılıyor bilgisayar fakat kafayı taktım (boot menusune girdim kurulum yaptığım USB bellegi taktım yeniden tekrar kurulum yaparsam belki duzelir diye fakat bu sefer de (USB'nin markası Kingston) işte Kingston bilmem ne 1 Kingston bilmem ne 2 ve düz Kingston bellek çıktı 1 2'yi seçmedim alttakini seçtim entera bastım hata verdi en üstte Windows Boot Manager var onu seçip enterliyorum direkt bilgisayarı açıyor fakat yeniden açtığımda yine otomatik olarak BIOS ekranına giriyor. Çözümü nedir bilen var mı? Anakartım BIOSTAR B550MH.

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS ekranında hata veriyor mu? O ekranın görselini paylaşın mümkünse.

O hatayı hallettim Windows'u yeniden kurdum sonuç degismedi bilgisayar acma tusna basiyorum 15 20 saniye geciyor BIOS ekranına atıyor hiçbir şey yapmadan bekliyorum 3 4 saniye bilgisayari aciyor. Bu takintiyi gectim herhangi bir zarar eder mi etmez ise boyle kullanacağım

Tabii ki zararı olmaz ama açılışta sizi bekletir.

Ya ben çok korkağım bu işlerde sabah ekran kartını monte ederken bir tırstım işte Windows'u kurarken tırstım falan BIOS'tan bu işlerle uğraşmaya hiç yemiyor bakarım ileride canımı çok sıkar en kötü tanıdık güvenilir bir bilgisayarcı var ondan destek isterim.

Tabii ki zararı olmaz ama açılışta sizi bekletir.

BIOS için güncelleme var mı bakın.

En son güncelleme 2023 10 30 tarihli bir şey fakat sistemi daha yeni aldım BIOS zaten güncel gelmez mi BIOS'umun güncel olup olmadığını nereden anlayabilirim?

Programı çalıştırıp Mainboard kısmına bakın.

Ekran görüntüsü 2024-08-15 004857.png

Programı çalıştırıp Mainboard kısmına bakın.

Eki Görüntüle 2284680

BIOS'um sanırım 3.0 (msinfo32'den baktım) sitede en son ki sürüm 6.1 BIOS'un güncel olup olmamasıyla alakalı olabilir mi bu muhabbet? Ve ayrıca BIOSTAR'ın kendi sitesinde (Use F12 Key to Update BIOS) yazıyor BIOS'a girip F12 bassam günceller mi ki kendi kendine (yine de CPU Z'yi bir indireyim)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı