Biostar B550MH V6.1 fazla ısınıyor

Buraktas95

Hectopat
Katılım
14 Aralık 2020
Mesajlar
1.408
Çözümler
4
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
BIOSTAR B550mh v6.1 anakartı kullanıyorum. İşlemcim Ryzen 5 3600. 4.3GHz 1.1mv ile undervoltlu kullanıyorum. İşlemci sıcaklığım 60 dereceyi Full yükte geçmezken anakart sıcaklığım 82 dereceyi görüp thermal throttling verip işlemci hızım 0.70e düşüyor. Bunun bir çözümü var mıdır? Anakartımın problemi mi? Ekran kartım 3070 olduğu için OC yapmam gerekiyor yoksa darboğaz olayı artıyor. Şu an için iyi fakat bunun bir çözümü var mıdır? Sanal çekirdekleri kapattım. Sanal çekirdekleri kapatınca ısı bayağı düştü. Şu an 4.3GHz 6/6 kullanıyorum. 3.6GHz 6/12 hangisi daha performanslı olur onu da merak ediyorum. Konu hakkında bilgi sahibi olup yardımcı olacaklara çok teşekkür ederim şimdiden.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Rog Strix B550-E aldım miss gibi rahatım istediğim şekilde oc yapıyorum vrmler anakart 28 30 derece tavsiye ederim
 
Arkadaşlar konuyu hortlatmış gibi olacağım ama bu anakart çok mu kötü? Ne gibi problemler yaşadınız genel olarak almayı düşünüyorum da?
 
Overclock yada benzeri işleri uğraşıyorsan almanı tavsiye etmem. Yok ben hiçbirşeyle uğraşmam takar kullanırım dersen de idare eder bir kart. Ben de Biostar b450mh var ne doğru düzgün rehber ne de doğru düzgün inceleme var. Bu sebeple yapmak istediğim bazı şeyleri yapamıyorum. Undervolta kendi negatif profili var ona göre voltaj düşürüyor manuel olarak elle yazamıyorum. Cpu fanın rpm ayarını grafiksel olarak düzenleyemiyorum. Keşke zamanın da biraz daha para verip asus, msi, gigabyte alaymışım diyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı