BIOSTAR M700 M.2 SSD arızası

Alicem Doğan

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 3600, Asus GTX 650Ti Boost 2GB, Corsair Vengeance 16GB (2x8), Biostar M700 500GB M2 SSD, Samsung 860 EVO 500GB SSD, Seagate Barracuda 1TB HDD, Windows 10 Home SL 21H2

Laptop: (HP Vitcus 15.6") i7 12700h , RTX 3050Ti, 16GB DDR4, 1TB WD M2 SSD, W11 Home SL
Merhaba arkadaşlar. 2021 yılından beri masaüstü bilgisayarımda kullandığım BIOSTAR M700 M.2 SSD'ye sahibim. Dün akşam bilgisayarım mavi ekran oldu ve "WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR" hatasını verdi. Bir süre sonra bilgisayar yeniden başladı, anakart logosunu geçtikten sonra ekrana "reboot and select proper boot device or insert boot Media in selected boot device and press a key" uyarısı verdi.

BIOS'taki board Explorer'a baktığımda M.2 yuvası boş görünüyordu. Bilgisayarı kapatıp SSD'yi ve BIOS pilini söküp tekrar taktım, tekrar denediğimde hiçbir sonuç alamadım. Sorunun yuvadan mı yoksa SSD'den mi kaynaklandığından emin olmak için SSD'yi laptopumda denedim. Laptopumda ise "boot device not found 3F0" hatası aldım. Boot ekranına girdiğimde ise SSD'yi göremedim. Laptopta kullandığım SSD'yi masaüstüne takıp denedim ve çalıştı.

Problem SSD'de ancak neden kaynaklandığını bilmiyorum. İçindeki verileri kurtarmanın bir yolu varsa sizden yardımlarınızı bekliyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı