Biosu Kim Güncellemeli?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
60
Yer
ABD/Miami Florida
Daha fazla  
Meslek
Müzisyen
Profil Kapağı
1521675609
Notebook bios sürümünü güncellemek istiyorum ama daha önce böyle bir şey denemedim! Güncellemeyi internet cafe'ye mi yaptırmalıyım servise mi? Ortalama ücret ne kadar dır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kendinizde yapabilirsiniz. Modelinizi, İşletim sisteminizi, Bios sürümünüzü gibi bilgileri verirseniz güncel bios'u verip(bulunabilirse) güncellemek için ne yapmanız gerektiğini kısaca veya rehberlerde anlatılmışsa yönlendirerek yapabilirsiniz.

Geç internet kafeyi onlar senden daha az biliyorlar. Bilgisayarınız marka ise markasından değil ise gerçek bir bilgisayarcıdan mahalle bilgisayarcısı değil gerçek bir bilgisayarcı'da yaptırabilirsiniz Kesintisiz Güç Kaynağına bağlarlar yapar verirler.

Recep Baltaş bana daha önce güncel bios'u yollamış'tınız ama ben şuan klasöre giriyorum hiç bir şey olmuyor benim pc pbl20 diye geçiyor ama markası grundig bir sorun olmaz her halde önemli olan marka değil üreticidir.

Klasörün içerisinde bu dosyalar var.
sssss.png

BIOS güncellemek acayip çok kolay en fazla 2 dakikanı alıyor. Baştan Win 98 DOS formatıyla USB'yi biçimlendircen. Sonra zipteki dosyaları USB'ye atacaksın. Daha sonra boot menüye girip USB'ni seçeceksin. Ardından bir komut kısmı geliyor oraya "flash" diceksin. Kendin güncelleme yaptıktan sonra "Press Fxx To Restart" dicek. O tuşa basıp bilgisayar reset atçak. Direk Windows'u boot etmeden BIOS'a girip "Load Optiminized Defaults" diye bişi görceksin. Enter'a basıp "OK" diyip "Save Changes and Exit" diyip çıkıcaksın.

Win 98 DOS : USB Bellek Bootable Yapma Rehberi

O dosyaları sil yerine bunu indir:
http://www.btodownloads.nl/Notebook...6 (PBL20 - PBL21)/bios/BIOS_V270_Windows.zip
İndirdikten sonra masaüstüne çıkart yönetici olarak çalıştır ve güncelle.

BIOS güncellemek acayip çok kolay en fazla 2 dakikanı alıyor. Baştan Win 98 DOS formatıyla USB'yi biçimlendircen. Sonra zipteki dosyaları USB'ye atacaksın. Daha sonra boot menüye girip USB'ni seçeceksin. Ardından bir komut kısmı geliyor oraya "flash" diceksin. Kendin güncelleme yaptıktan sonra "Press Fxx To Restart" dicek. O tuşa basıp bilgisayar reset atçak. Direk Windows'u boot etmeden BIOS'a girip "Load Optiminized Defaults" diye bişi görceksin. Enter'a basıp "OK" diyip "Save Changes and Exit" diyip çıkıcaksın.

Win 98 DOS : USB Bellek Bootable Yapma Rehberi
"flash" değil. Bunda "BIOS" demesi lazım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı