Bipolar bozukluk nasıl anlaşılır?

Scorez

Picopat
Makaleler
6
Yer
Kilikya
İlk önce 16 yaşındayım, gülmeyin. Genel olarak, EDM veya trap bir şarkı dinlediğimde hangisinin daha güzel olduğu konusu hakkında karar veremiyorum. Genel olarak bir insanı düşünürken, ilk önce yaptıkları iyilikler aklıma geliyor, ardından bana yaptığı kötülükler aklıma geliyor. Aklıma hep eskiler geliyor, ama bir yanda yeniler daha güzel diyorum.

Nedense örnek vereyim: Bir insan benle dalga geçiyor 3 gün onun paradoksuna giriyorum ve çıkıyorum. Bir şeyler satın almak istiyorum, çekiniyorum, öbür günde alacağım diyorum. Seçim yapamıyorum. Ayrıca, hayal gücü enflasyonum var, acaba bipolar bozukluğum var mı?

İlk önce 16 yaşındayım, gülmeyin. Genel olarak, edm veya trap bir şarkı dinlediğimde hangisinin daha güzel olduğu konusu hakkında karar veremiyorum. Genel olarak bir insanı düşünürken, ilk önce yaptıkları iyilikler aklıma geliyor, ardından bana yaptığı kötülükler aklıma geliyor. Aklıma hep eskiler geliyor, ama bir yanda yeniler daha güzel diyorum.

Nedense örnek vereyim: Bir insan benimle dalga geçiyor 3 gün onun paradoksuna giriyorum ve çıkıyorum. Bir şeyler satın almak istiyorum, çekiniyorum, öbür günde alacağım diyorum. Seçim yapamıyorum. Ayrıca, hayal gücü enflasyonum var, acaba bipolar bozukluğum var mı?

Cevap çok basit, düzgün bir psikolog bulup ne düşünüyorsanız ne konu hakkında şüpheleriniz varsa gidip anlatın.

İnternete göre kendine teşhis koyma daha da kötü edersin kendini, tek yolu psikolog.

İlk önce 16 yaşındayım, gülmeyin. Genel olarak, edm veya trap bir şarkı dinlediğimde hangisinin daha güzel olduğu konusu hakkında karar veremiyorum. Genel olarak bir insanı düşünürken, ilk önce yaptıkları iyilikler aklıma geliyor, ardından bana yaptığı kötülükler aklıma geliyor. Aklıma hep eskiler geliyor, ama bir yanda yeniler daha güzel diyorum.

Nedense örnek vereyim: Bir insan benimle dalga geçiyor 3 gün onun paradoksuna giriyorum ve çıkıyorum. Bir şeyler satın almak istiyorum, çekiniyorum, öbür günde alacağım diyorum. Seçim yapamıyorum. Ayrıca, hayal gücü enflasyonum var, acaba bipolar bozukluğum var mı?

Hayal gücü enflasyonunu neye göre kendin tanımladın doktora görünmeden öyle teşhisler yapma kesinlikle. Bahsettiğin şey her insanda olabilir bence normaldir düzeyine göre teşhis yapılır.

Bana normal gibi gözüktü. Ben böyle şeyler yaşadığımda anormal olduğunu bile düşünmüyorum. Yoksa ikimizde anormal miyiz? 😅

Dilersen bir psikiyatriste danışabilirsin.

Dosya Ekleri

• IMG_20250328_125414.jpg
    IMG_20250328_125414.jpg
    18,8 KB · Görüntüleme: 21
Bipolar böyle bir şey değil, örnek olarak 1 ay sürekli depresif olursun yataktan dahi çıkamazsın. Sonra birden manik döneme girip enerji patlamalı yaşarsın ve bu şekilde döngü devam eder. Psikiyatriye randevu alabilirsin teşhisi en doğru onlar koyar

Yeni konular

Geri
Yukarı