İnceleme Bir Başyapıt: Red Dead Redemption 2

RDR2 GoW'u her konuda tokatlıyor. Sadece oynanışı daha iyi diye gidip geri kalan her konuda RDR2 tarafından tokatlanan GoW'a vermek... Saçmalık.
Oynanış bir oyunun en önemli noktası olduğu için pek de saçma değil aslında. Hangi oyun daha eğlenceliyse o oyun daha iyidir, gerçekçiliğe göre oyun seçmiyoruz. God of War'ın oynanışı çok daha keyifli ve eğlenceli, o yüzden de o kazandı.

Bir tarafta yarı açık dünyaya sahip olan ve fantastik bir dünyaya kurgulanan yakın dövüş odaklı bir oyun var, bir tarafta ise vahşi batı temalı açık dünya-aksiyon oyunu var ve "GoW'un oynanış daha iyi." deniyor. Neye göre daha iyi? Aynı canavarları tekrar tekrar kesmek mi daha iyi? RDR 2'de canavar kesmeyi falan mı bekliyordunuz

Son düzenleme:
RDR2 GoW'u her konuda tokatlıyor. Sadece oynanışı daha iyi diye gidip geri kalan her konuda RDR2 tarafından tokatlanan GoW'a vermek... Saçmalık.

Savaş mekaniği: GoW.
Grafik: GoW.
Optimizasyon: GoW.
Hikâye: GoW.
Oynanış: GoW.
Karakterler: GoW.
Tekrar oynanabilirlik: İkisi de.
Açık dünya: RDR2.
Görev yapma: RDR2.
Uzun oynanış süresi: RDR2.
Müzikler: RDR2.

Şahsen GoW çok daha güzel bir oyun.

RDR2 sana bir oyundan beklediğiniz her şeyin fazlasını veriyor. Hikaye, karakterler, grafik, vuruş hissiyatı, ( ikisinde de harika ama RDR2 biraz daha güzel geldi) açık dünya, görev dizaynı, bunları ve daha fazlasını veriyor. Artık oyunlar öyle kafa dağıtmak için oynanmıyor. Çoğu başyapıt sizi dünyasının içine sokmak istiyor.

20 dk at sürüyorsun bir görevden diğerine gitmek için.

Hikaye ve karakterler nasıl GoW'ya? Tamamen subjektif bir karşılaştırma. GoW 2018 de hikaye saçma idi zaten. Savaş mekaniği demişsiniz ama RDR2 de yakın dövüş yok

Nasıl yok adamı yumrukluyoz ya
Şahsen bana açık dünyadan daha ilgi çekici geliyor mitolojiler o yüzden hikayesi daha güzel geldi ama Red Dead Redemption 2'yi küçümsemiyorum o da bana göre tarihin en iyi 2. oyunudur 3'e de Witcher 3'ü koyarım.

Hikaye ve karakterler nasıl GoW'ya? Tamamen subjektif bir karşılaştırma. GoW 2018 de hikaye saçma idi zaten. Savaş mekaniği demişsiniz ama RDR2 de yakın dövüş yok

RDR2'de yakın dövüş var, bayağı da tatmin edici. Oyunu oynamadan yorum yapıyorsunuz daha önce de uyardım sizi aynı konuda, oynamadığınız oyunları övüp/gömüyorsunuz.

Buradaki sorun tatmin hissiyatı değil arkadaşlar, buradaki sorun çeşitlilik sunabilmek. RDR2'de çeşitlilik neredeyse hiç yok. God of War'da karakterinin yaptığı spesifik bir saldırıdan sıkıldın mı? O zaman başka saldırı kuşan ve yeni combolar çıkart kendine, özellikle oyunun sonlarına doğru bu combo çıkartabileceğin hareketler o kadar çoğalıyor ki oyun combo festivaline dönüyor. Peki RDR2'de ne yapıyorsun? Yani hiçbir şey, oyunun başında ne yapıyorsan sonunda da aynı şeyi yapıyorsun.

Sadece farklı bir silahla yaparsın ama farklı bir silah kullanmanın da avcılık dışında avantaj/dezavantajı yok. İki tık yerine bir tık ile düşmanı öldürebiliyor olmam bana oynanış açısından herhangi bir derinlik katmıyor. Yahu en azından gun trick olsaydı oyunda, hem kovboy temasına uygun hem de gerçekçilikten ödün vermiyor. Oyunda (online dışında) yapabildiğin tek gun trick var gördüğüm kadarıyla o da silahını gizlerken yapılabiliyor kullanışsız yani. Bilmem kaç senelik oyun olmasına rağmen Max Payne'de bile dönerek saldırı yapmak, bir tarafa atılarak saldırı yapmak gibi opsiyonların vardı, RDR2'de de bunların aynısı olsun demiyorum belki bunlar oyunun yapısına ters ancak dediğim gibi oynanışı çeşitlendirecek bir şeyler olmalıydı.

Konu GoW vs RDR2 tartışmasına dönmesin diye daha fazla yazmayacağım, bence siz de yazmayın konu sahibinin konusunu kirletmekten başka hiçbir işe yaramıyor bu tartışma çünkü.

Açık dünya size mitolojiler kadar ilgi çekici gelmiyorsa RDR2 GoW'a karşı 1-0 geride başlıyor. Ben RDR2'nin açık dünyasından büyülendim.

RDR2'de yakın dövüş var, bayağı da tatmin edici. Oyunu oynamadan yorum yapıyorsunuz daha önce de uyardım sizi aynı konuda, oynamadığınız oyunları övüp/gömüyorsunuz.

Ben size o konuda cevap verdim zaten. Benim baldurs hate 3'ü deneyim ettiğimi yazımı okumadıysanız ne yapayım. Buradada söyleyeyim RDR Steam hesabımda var. Ama ben oyunda yakın dövüşü kullanmadım. Bana tatmin edici gelmedi.

Konu GoW vs RDR2 tartışmasına dönmesin diye daha fazla yazmayacağım, bence siz de yazmayın konu sahibinin konusunu kirletmekten başka hiçbir işe yaramıyor bu tartışma çünkü.

Haklısınız iyi sosyaller

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…