Bir bilgisayar mühendisinin günü nasıl geçiyor?

Vorfell

Hectopat
Katılım
10 Ekim 2021
Mesajlar
2.306
Çözümler
16
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Ben ileride bilgisayar veya yazılım mühendisi olmak istiyorum ama tam ne yaptıklarını bilmiyorum. Yani bu mesleği yapan abilerim vardır 10 saat boyunca kod yazılmıyor diye düşünüyorum bu aralar kafama takıldı nasıldır bu iş?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle kendini iyi yetiştirmiş bir bilgisayar mühendisi için günde 5 veya 15 saat çalışmışsın farketmiyor. İşini ne zaman hallettiğini düşünürsen o zaman bırakıyorsun. Tabiki bu mesai usülü masa başı çalışmayanlar için geçerli. Özellikle remote çalışmak gerçekten keyifli oluyor. Mezun olduğumdan beri remote şekilde evden çalışıyorum. Sabah 7'de kalkıp 9 gibi çalışmaya başlıyorum. Bilg. mühendisliğinin çok fazla dalı olduğu için genel olarak kod yazıyor şeklinde düşünmek yanlış olur. Takım lideri (team leader) olup da kod yazmaktan ziyade kodları az çok inceleyen ve proje takibi yapan bilgisayar mühendisleri de var. İşini severek yaptıktan sonra ne olduğu mühim değil.
 
Tabi ki 10 saat boyunca aralıksız kod yazılmıyor :) Şahsen kendi adıma, günün maksimum 5-6 saatini çok verimli bir kod yazma süreciyle geçiriyorum. Gerisi problemi anlama, çözme, analiz etme süreçleri ile geçebiliyor. Ancak günü gününü pek tutmayan bir meslek, özellikle çalıştığın alana göre değişiyor. Rutin kavramından uzak bir meslek ayrıca. Yine çalıştığın yere ve alana göre değişmekle birlikte, çoğu gün yeni şeyler öğrenmek ve onları uygulamakla geçiyor. Bu söylediklerim en azından kendi alanım olan Web Uygulamaları Geliştirme alanı için geçerli diyebilirim.
 
Ben ileride bilgisayar veya yazılım mühendisi olmak istiyorum ama tam ne yaptıklarını bilmiyorum. Yani bu mesleği yapan abilerim vardır 10 saat boyunca kod yazılmıyor diye düşünüyorum bu aralar kafama takıldı nasıldır bu iş?
Eğer ki çok fazla bilgisayar kullanıyorum diye mühendisi olmak istiyorsan olma. İçinden geliyorsa öğrenme isteği varsa ol. Yoksa piyasa binlerce bilgisayar mühendisiyle dolu ama içi boş teneke çoğu. Kendi arkadaşım da bilgisayarda çok oyun oynuyor diye bilgisayar mühendisliği okumaya karar verdi, 4 senelik üniversite 6'ya uzar bu şekilde giderse. Yani kendini geliştirmezsen ekmek yiyemeyeceğin bir meslek.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı