Bir FPS Oyuncusunun Gözünden: ASUS VG279QM 280 Hz 1 ms (GTG) Fast-IPS İncelemesi

• Konuyu başlatan Savia
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 115
  • Görüntüleme 16.287
Bende de gamma çok artıyor ama sizin monitörünüzü gözümle görmeden, kendiminkiyle karşılaştırmadan bir şey de diyemiyorum açıkçası. Servis ile görüşün isterseniz, belki ürünün fabrika kalibrasyonunda bir sıkıntı vardır.

Aslında sorum basit hocam. O gönderdigim video'da black equlazier'i 10 yapınca nasıl tüm hatlar meydana çıkıyorsa öyle oluyor. Dogallıktan uzak çok kötü bir görüntü var. Sadece FPS oyunlarında kullanmalık bir şey. Tabi FPS moduna geçince bunu normal karşılarım ama RPG moduna geçince arada 1 gram fark göremiyorum. Shadow boost 3'ten bile daha fazla ortam aydınlanıyor. Sizde de böyle bir durum var mı?

Görüntü kalitesi nasıl?
Asus VG259QM ve VG279QM 144hz kullanımda 10 bit renk derinliğini destekliyor (Bit rengi nedir).

VG259QM'yi film, dizi, single player oyunlarda 144hz, 10 bit olarak kullanıyorum. Bu şekilde görüntü kalitesi gerçekten çok iyi.
Kullandığım monitör ayarlarını tavsiye ederim.
Online FPS oyunlarında;
FPS modu, OC on (280hz), OverDrive 80, Adaptive-Sync off, ELMB Sync off, shadow boost dynamic, parlaklık 100, kontrast 80, renk sıcaklığı kullanıcı modu R 100 G 100 B 100, renk doygunluğu 50, cilt tonu doğal
Bu ayarlarla görüntü oyun dışında fazla parlak ve kötü oluyor fakat oyun içinde gayet iyi ve avantajlı.
Film, dizi, single player oyunlarda;
Yarış modu ya da sinema modu (kaynak görüntüye göre değişiyor) OC on (144hz, 10bit), Adaptive-Sync on, ELMB Sync off, parlaklık 100, kontrast 80, renk sıcaklığı normal
Yazmadığım ayarlar defualt.
10 bit kullanım için oc (280hz) açıkken 144 hz'e geçiliyor ve Nvidia denetim masasında 10 bit renk derinliği açılıyor.

Monitör ayarları:
Video renk seçenekleri > gelişmiş
Dinamik aralık Full (0-255) olmalı.
Defualt limitli (16-235) ayarında oluyor.

Asus destekten Asus renk profilini indirip burada gösterildiği gibi kurulum yapın.

Son düzenleme:
@Savia Hocam griden griye ips paneller değişiyor diye biliyorum bunda 1 ms ise direk 1 ms mi?
@Savia Hocam overdrive 90 oluyor mu? eğer oluyorsa input lag kaç olur ve 80de iken kaç olur? sadece overdrive ile mi input lagı düşürebiliriz? ve 280hz kullanmanın bir eksisi olur mu ghosting falan yoksa normal 240hz gibi kullanabilir miyiz?

Son düzenleme:
@Emre.Upset Monitörün 1 ms tepki süresine ulaşabildiği tek ayar Overdrive 100, ona da inanılmaz overshoot yaparak ulaşıyor. Bendeki model kullanılamaz seviyede değildi ama çok hoş bir görüntü de oluşturmuyordu. Overdrive'ın input laga herhangi bir etkisi yok. 80'de kullanmanız tavsiyemdir (3-4 ms tepkime süresi - gayet iyi bir değer), 90 olmuyor zaten. 0-20-40-60-80-100 (ve gizli ayar 120, o da diğer skaladaki değerlere göre 70 civarına denk geliyor) ayarları var sadece.

Hz yükseldikçe input lag düşer diyebiliriz, 280 Hz en iyisi input lag açısından. 280 Hz'de kullanın.

Overdrive yükselince input lag düşüyor yani değil mi hocam? yarış modu ve fps modu var bunlar input lagı etkiliyor mu? ve hangisini önerirsiniz

Overdrive yükselince input lag düşüyor yani değil mi hocam?
Hayır. Overdrive sadece piksellerin tepkime süresini değiştirir.
Yarış modu ve FPS modu var bunlar input lagı etkiliyor mu? Ve hangisini önerirsiniz?
Hayır onlar sadece görüntü/renk ayarı. Gerçek renklere en yakını genelde yarış modu veriyor, ama FPS modu oyunlar için genelde daha iyi. RTS ayarı da iyiydi.

Overdrive 80 iken tam olarak ms kaç oluyor biliyor musunuz hocam? çoğu kişi 2.8 diyor, bir de monitörün input lag değeri nedir?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…