Bir görüntü kaç dakika AMOLED ekranda beklerse AMOLED yanar?

barantekno

Femtopat
Daha fazla  
S24 FE almayı düşünüyorum ama AMOLED ekran kullanıyor ve şunu merak ettim. Bir görüntü AMOLED ekranda kaç dakika beklerse AMOLED yanar?

Dakikayla falan yanmaz, saatlerce günlerce full paralklık açık olması gerekir ki yansın.

Ayrıca OLED ekran kullanmayan kaliteli bir telefon da yok zaten. Artık giriş seviyesi hariç endüstri standardı oldu OLED ekranlar.

S24 FE almayı düşünüyorum ama AMOLED ekran kullanıyor ve şunu merak ettim. Bir görüntü AMOLED ekranda kaç dakika beklerse AMOLED yanar?
Bu durum degiskendir, o an kullandiginiz parlaklik vs baya etkilidir, yeni teknolojilerde yanma durumu eskisi kadar basit degil ama ayni goruntuyu yuksek parlaklikta saatlerce bekletirseniz risk yuksek. Ek olarak ekran kalitesi de onemli bir faktordur, kisa sureler ayni goruntu acik durdugunda da bazen kalici gibi ama aslinda gecici olan izler ortaya cikabilir.

Öyle bu kadar beklerseniz yanar diyemeyiz.
Pixelin ne renkte olduğu ve ne derece parlaklıkta olması durumu değiştirir.
Genelde yanan kısımlar üst tarafta yer alan sistem ikonları oluyor, yani Wi-Fi simgesi, batarya simgesi, saat falan, o da çok belirgin olmuyor.
Çok yüksek parlaklıkta kullanmamaya özen gösterin.

Bir sürü etken bu değeri değiştirebilir. Telefonun sıcaklığı, en yüksek ekran parlaklığının kaç nit olduğu, telefonun hangi ekranda sabit bırakıldığı vb. gibi olaylar bu süreyi değiştirir.

Kesin bir zaman vermek mümkün değil. 1 saatte de olur 1 haftada, 1 ayda da.

Bu yanma olayı S20 serisinde mevcut. S21 ve üzeri telefonlarda bu yanma sorunu ciddi oranda düzeltildi. Bence istesen dahi yakamazsın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı