Steam "Bir hesaptan şüpheli giriş" uyarısı veriyor

Kesin bir bilgim yok ama tahminimce hesapta mobil doğrulayıcı kullanılıyorsa onu hesap sahibinin onaylaması için olabilir belki. Bu tür bir dolandırıcılık girişimine kendim hiç maruz kalmadım, ancak buna maruz kalan birçok kişiyi gördüm. Karşı taraf kesinlikle Steam destek'ten biri değil, zaten Steam destek iletişim için sohbet sistemini kullanmıyor.

Karşı taraf Steam destekten biri değil evet ona baktım, quintin doroquezin gerçek hesabının profilinde P İ Ç yazıyor zaten, ama mobil doğrulayıcı kullanmasına bakılıp bakılamıyormuda bütün hesaplara aynı muamele uygulanıyor.

@dux1 Steam ayarlarının güvenlik bölümünde mobil doğrulayıcının aktif olup olmadığı gözüküyor aslında. Bu tür dolandırıcılıkları yapanların göz diktiği hesaplarda da muhtemelen doğrulayıcı çoğu zaman açık olduğundan benzer diyaloglar görüyoruz.

Bu arada herkese tavsiyem mobil doğrulayıcıyı güvenliğiniz için aktif tutunuz.

Arkadaşlar kuzenimin hesabına giriş yaptıktan sonra böyle bir hesaptan şüpheli hesaba düştü diyerek mesaj aldım. Skinleri başka bir hesaba atmamı önerdi. Yoksa silinir dedi. Bilgisi olan var mı?
Hocam bu arada şunu da belirtmek istiyorum parantez içinde yazan VALVE Employee yazısı bir takma ad, size mesaj atan dolandırıcı muhtemelen hesabınızdan kendisine bu takma adı eklemiş ileti gönder butonunun yanında bulunan Dahası butonuna tıklayıp takma ad ekle kısmına tıkladıktan sonra ilgili kutucuğu boş bırakıp takma ad ekle deyin.
Bir süre sonra aynı ad yazarsa kesinlikle şifrenizi değiştirin.

@pedroz_1999 Steam kullanıcıları bu stilde bir yazı ekleyemiyor diye biliyorum kendi kullanıcı adlarına?

Son düzenleme:
Hocam bu arada şunu da belirtmek istiyorum parantez içinde yazan VALVE Employee yazısı bir takma ad, size mesaj atan dolandırıcı muhtemelen hesabınızdan kendisine bu takma adı eklemiş ileti gönder butonunun yanında bulunan Dahası butonuna tıklayıp takma ad ekle kısmına tıkladıktan sonra ilgili kutucuğu boş bırakıp takma ad ekle deyin.
Bir süre sonra aynı ad yazarsa kesinlikle şifrenizi değiştirin.

@pedroz_1999 Steam kullanıcıları bu stilde bir yazı ekleyemiyor diye biliyorum kendi kullanıcı adına?
Tespitiniz doğru, benim o sırada aklıma gelmedi ama takma ad aktif olarak değişmeye devam ediyorsa hesapta dolandırıcının aktif olduğu bellidir, tabii takma ad eklediğine göre hesaba giriş yapabildiği de belli :(

Sohbet komutları var, /me /pre /quote ile başlayan mesajlar attığınızda Steam sohbetindeki yazınız farklı şekillerde olabiliyor. Bu vakadaki /me gibi duruyor ama mavi yazıyı nasıl yapmış anlayamadım. Ben yaptığımda isim mavi, yazı gri oluyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı