Bir hızlı bir yavaş SSD bulunan sistemde oyunlar yavaş olan SSD'ye kurulursa ne olur?

semihteke

Centipat
Daha fazla  
Dizüstü bilgisayarımda Kioxia'nın 512 GB bir SSD'si var, 7000/5600 hızlarında.
Depolama amaçlı düşük hızlı bir SSD aldığımda, dolayısıyla oyunu da örneğin 2100/1700 hızında Kioxia Exceria g2'ye kurduğumda bu durumda o yavaş SSD performansını mı alıyoruz oyunda? Diğer hızlı SSD yalan mı oluyor performans noktasında?

Dizüstü bilgisayarımda Kioxia'nın 512 GB bir SSD'si var, 7000/5600 hızlarında.
Depolama amaçlı düşük hızlı bir SSD aldığımda, dolayısıyla oyunu da örneğin 2100/1700 hızında Kioxia Exceria g2'ye kurduğumda bu durumda o yavaş SSD performansını mı alıyoruz oyunda? Diğer hızlı SSD yalan mı oluyor performans noktasında?

Dostum oyunu veya işletim sistemini her neyse artık fark etmez, hangi disk üzerinde çalıştırırsan onun performansını alırsın. Disk oyun performansına direkt etki etmez. SSD yükleme ekranlarının, (PUBG, Fortnite gibi oyunlarda) mapin yüklenmesinin hızını vs. etkiler. Yani çok ciddi farklar olmaz. İşletim sistemini hızlı olan SSD de çalıştırman tavsiyemdir.

SSD'nin okuma yazma hızıdır ve başka şeyler bilgisyatın daha hızlı çalışmasına programların daha hızlı açılmasına yarar yani oyun performansına öyle bir etkisi olmuyor gameplayde değişiklik hiss edemezsin bile. Ama daha hızlı SSD'ye işletim sistemini kurman daha iyidir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı