Bir insan neden her gün tıraş olmak zorunda olur?

wexiss959

Decapat
Daha fazla  
Selamlar. 16 yaşındayım. Canımı sıkan bir durum var. Ben erkek olarak tabii kıllı olabilirim ama bu durum fazlasıyla canımı sıkıyor. Millet sakalını alıyor mesela haftada 3-4 gün diyor arkadaşım ben her gün almak zorunda kalıyorum kaş arasını üstlerini almak zorunda kalıyorum bu durum cidden inanılmaz kötü. Dünyanın en kötü şeyi falan. Kaşımın ortasını üstünü almazsam, ya da sakallarımı almazsam iğrenç görüntü ortaya çıkıyor ve kirli hissediyorum. Ben anlamıyorum niye böyle bir gen aktarımı var nasıl bir hormon kombinasyonu bu? Bunların çıkması engellenemiyor mu? Kaşlarımı alıyorum çok kalın oluyor yoksa öbür halde. Her gün tıraş oluyorum sakal ve kaştan. Yani kız arkadaşıma bakıyorum bazı erkek arkadaşlarıma bakıyorum hiçbirinin kaş derdi sakal derdi yok doğallıkları bozulmuyor kaşlarının ben almazsam iğrenç oluyor ama mesela okula gitmeden önce tıraş ediyorum bıyıklarımı akşama doğru orası siyahlaşıyor 4-5 tane kök çıkıyor gene ufaktan. Nasıl bir hız bu anlamıyorum. Cidden kafayı yiyeceğim yok mu mantıklı açıklaması?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam böyle genetik olmaz ciddiyim artık psikiyatriye gideceğim. Gogsumde falan hic kıl yok. Burda sürekli çıkıyor canımı sıkıyor artık kendimi insanlardan ayrı hissediyorum. Ya çıkıyodan kastım kökler hemen belli oluyor 2-3 tane.

Pek çok erkekte 15-21 yaş arasında hormonların uçuşa geçtiği bir dönem oluyor her şeyden önce bu dönemin geçici olduğunu kendine hatırlatmalısın ve kıllı olmanın ayıplanacak yahut eleştirilecek kadar kötü bir şey olmadığını bırak diğer insanlar bebek yüzlü olsun hayatta ne kazanımı var ona bakmak lazım.

Çok kafaya takmışsın ama bu kadar önemsenecek bir durum değil bence bu genetik bir şey olduğu için engelleyemezsin. Kendini yıpratırsın sadece. 18 yaşından sonra lazer yaptırırsın olur biter.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı