Bir kadın savcı olamaz mı?

Elbette olur, motivasyonunuzu düşürecek kişileri dikkate almayın. Vizyonunuzu ve hayallerinizi körelten insanları bir şekilde hayatınızdan filtrelemeniz gerekiyor. Bu tarz insanlar hep hayatınızda bir şekilde olacak. Önemli olan sizin ne istediğiniz, hayatınızın kalanında neler yapmak istediğiniz.

Neden olamayasınız? Bal gibi de olur, kimseyi dinlemeyin. Onlar hiçbir şey yapamazlar, bir şeyler yapmak isteyenin de sürekli hevesini kırarlar, bundan ne anlıyorlar bilmem ki! Bu ön yargının ana nedeni erkeklere araba sürmeyi öğretirken kızlara yemek yapmanın öğretilmesi. İnsanlara göre değil kendinize göre yaşayın.

Çalışma şartları olarak evet zorlanabilirsiniz erkeklere göre ama bu sizin için bir engel değildir. İstiyorsanız neden olmasın. Şahsen ben bu şekilde başarılı kadınları gördükçe bir erkek olarak gurur duyuyorum. Toplum bazen insanın önündeki en büyük engel. Neyi istiyorsanız onu yapın. Buraya kadar söylediklerim sizin elinizde olan şeyler. Ancak şu an savcı ya da hakim olmak referansınızın (torpilin kibarcası) olup olmamasına bağlı. Eğer güçlü bir tanıdığınız yoksa o makama gelmeniz şu anki düzende biraz zor.

Ben daha önce hayatımda internette hiç soru sormamıştım. İlk defa bu sitede soruyorum çünkü bu konu hakkındaki diğer insanların görüşlerini merak ediyorum. Bu konu biraz içimi dökme konusu olabilir ve uzun olursa kusura bakmayın şimdiden. Ben uzun yıllardan beri savcılık hayali kuran biriyim fakat ailemden ve çevremden olumsuz yorumlar aldım bu konuda. Her zaman bana "Savcılık bir kadın için cok zor, yapamazsın, zorlanırsın, kolay bir meslek değil." dediler. Destek çıkan kimse olmadı. Ailem bana sayısalı seçtirdi lisede fakat sayısalı hiç yapamadım. Yapamayacağımı da biliyordum ama çevre baskısı yüzünden seçtim işte. Neyse, internetten sürekli eşit ağırlıkta olan dersleri çalıştım ama tabii ki aile zoruyla sayısaldan sınava girmek zorunda kaldım. Ve sonuç, tabii ki berbat... Seneye eşitten girip savcı olmak istiyorum. Tabii ki hâlâ bu kararımı destekleyen birisi yok. Açıkçası ben kadınların her şeyi başarabileceğine inanan biriyim. Biz her şeyi olabiliriz istersek. Tabii, buradakiler ne düşünüyor bu konuda, onu da merak ediyorum. Umarım olumsuz cevaplar gelmez.

Bu iş tamamen kişide bitiyor, cinsiyetde değil. Senin çalışmana ve ne kadar çok bu işi istemene bakıyor ve hiçbir zaman yapamazsın vb. gibi şeyler söyleyenleri dinleme, ister baban olsun, ister annen olsun, sen kendi sevdiğin yoldan git. "Savcılık bir kadın için cok zor, yapamazsın, zorlanırsın, kolay bir meslek değil." gibi şeyler söyleyenleri ben geri kafalı olarak görüyorum.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı