Dağılın olayı aydınlatıyorum, konu açıldığından beri araştırdım filmi ama internette hiçbir iz yok. hiçbir iz olmaması imkansız, sen ve arkadaşların toplumsal yanılgı yaşamışsınız, senin beynin sahte anı üretmiş sen de bunu arkadaşlarına söylemişsin onların beyni de böyle bir anı üretmiş. Buna kısaca toplumsal yanılgı deniyor.
Ben de böyle bir şey yaşadım, Hugo'da küfür edildiğine emindim ama küfür edilmedi, yani herkes Hugo'da küfür edildi sanarak toplumsal yanılgı yaşadık.
Hahaha atmayın gerçekten böyle bir şey var.
Toplumsal yanılgı: Kitleler halinde yanlış ya da var olmayan bir şeye inanmak.
Hatta kimi durumlarda bireylerin var olmayan, gerçekleşmemiş bir durumu bizzat tecrübe ettiğini, bir yakınının başına geldiğini, gözleri ile gördüğünü vs... İddia etmesi durumu olarak da özetlenebilir.
Kişilerin yalana/dolana yatkın ya da sık kullanmasından tamamen bağımsız bir durumdur. Örnek vermek gerekirse, hayatında çok nadiren yalan söylemiş biri kalkıp size, aslında hiç gerçekleşmemiş bir durumu, toplumsal histeriye kapılarak, başından geçmişçesine anlatabilir ve toplumun %90'ının da kendisi ile aynı fikirde olduğunu size kanıt olarak sunabilir.