Bir korku oyununu korkunç yapan şey nedir?

TigerAxe

Centipat
Katılım
18 Mart 2022
Mesajlar
25
Merhaba, başlıkta belirttiğim gibi. Sizin için bir korku oyununu korkunç yapan nedir? Kısa-yetersiz açıklamalar yapmazsanız(ortam, sesler) sevinirim açık detaylar istiyorum çünkü. Dehşet bir korku oyunu fikrim var, psikolojik-korku olarak sunacağım bir ürün olacak. Ama bunu yaparken kendime korku nedir? İnsanlar neden korkar? Bir şeyi korkunç yapan nedir diye sordum. Ortamın karanlığı mı? Ortamdaki kirlilik mi? Yalnızlık hissi mi? Gerici sesler mi?
Fikirlerinizi bekliyorum teşekkürler.
 
Neden korku öğesinden sadece kaçabildiğimiz bir oyun kaliteli bir yapım olamaz ki? Yargılamak gibi değil, merak ettiğimden soruyorum.
Tabii ki sevenler olabilir ama tamamen savunmasız olup sadece korku içinde koşmak eğlenceli değil benim için. Sanırım ben korkunç olan birer macera oyunu gibi görüyorum korku oyunlarını. Sadece korkmak için girmem gereken deneyimler olarak değil yani.
 
Tehlikede olma ya da potansiyel olarak tehlikede olabilme fikri. Özellikle hiçbir şey olmasa dahi korkutucu, geren ortamlar benim için önemli. Mesela her şey normal ama bilmediğin bir sebepten kimse yok veya bir şey peşinde ama neden peşinde ve nasıl özellikleri var bilmiyorsun, işte bu ürkünç. Yoksa işte bir karı var hayalet bu, sebepsiz kötü, bu olay hem klişe hem cismi belli, kısaca öff. Mümkünse yaptığın şeylerde tüm her şeyi oyunun içinde açıklama hep bir soru işareti kalsın. Bilince tüm büyü kaçıyor. Son olarak bir de tam adını unuttum ama olay şu ki bir oyuncak ayıdan rahatsız olmayız çünkü insana benzemeyen bir nesnedir, bir insan portresinden rahatsız olmayız çünkü tama yakın veya tamamen insana benzer ancak ikisinin arasında kalmış şeylerden mesela plastil manken yüz, insanımsı bir ayıcık, robot sophia yüzü gibi arada kalan taklitler itici gelir. Bu olayın bir şey eşiği diye bir adı vardı, belki ilgini çeker ve kullanılabilir. Neyse başarılar.
 
Sizi çaresiz bırakan oyun korku oyunu olarak nitelendirilebilir. Outlast'ı herkes bilir ki korku türünün en başarılı örneklerinden biridir. Karakter diğer düşmanlara karşı zayıf ve çaresiz. Bandaj ve pil kıtlığı da önemli etkenlerden. Sürekli kaçmak zorundasınız, kaçamazsanız 12 taksite bölüneceğinizi bildiğinizden son ana kadar gerilim yaşatıyor. Mekanların karanlık, dar olması, harita olmaması da mekan algısını yitirmeye ve korku dozajını artırmaya yardımcı oluyor. En önemli etken ise bence hikayesi, arka plandaki hikayesi özgün ve ilgi çekici. "Nereden nereye geldik." etkisini güzel veriyor. Hepsi birleşince iyi bir korku oyunu çıkıyor.

Korku oyununu korkunç yapan şeyler kısaca mekan algısını kaybettirebilecek bölüm tasarımları, aciz bir ana karakter, tükenen ve az kaynaklar ve ilgi çekici bir hikaye.
 
Aniden çıkıp böğğ diye bağırana korku değil azğına şaplağı çakasım geliyor sus diye. Öte yandan bana kalırsa, yaratılan atmosfer çok önemli. Resident Evil Village benim gibi klasik dinlere inanmayan adamı bile ürpertiyorsa başyapıt derim ben ona.

Şu ana kadar benim gördüğüm ve benim açımdan tek gerçek korku oyunu.
 

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı