Rehber Bir kulaklık satın alınmadan önce nasıl araştırılmalı ve her fiyat bandı için kulaklık tavsiyesi

Merhabalar,
forumda neredeyse her gün birkaç tane "x fiyat bandında kulaklık önerisi" konusu açıldığını görüyorum üstelik aynı fiyat bandında onlarca açılan konu var, konu sahibi ufak bir forum araştırmasıyla istediği cevabı zaten alabilir durumda ama nedense yeni konu açmayı tercih ediyor. Bu konuyu da tam olarak bu sorunu çözmek adına açıyorum. Uzun gözüktüğüne bakmayın 5dk'da hepsi okunur 😀 . Hadi başlayalım.

Rehber 2 aşamadan oluşacak:

1. Aşama:

Öncelikle belirlemeniz gereken husus "ben ne tarz bir kulaklık istiyorum?" olmalı. Bu yazacaklarım F/P olan ürünlere göre yapılmıştır çünkü parasını verdikten sonra her tür için çok başarılı ürünler mevcut.

Başlıca kulaklık çeşitlerinin özellikleri:

Ses kalitesi olarak F/P sıralaması(en iyiden kötüye):
  1. Kulak içi kablolu(IEM)
  2. Kulak üstü kablolu.
  3. Kulak içi kablosuz.
  4. Kulak üstü kablosuz.

Artıları ve eksileri:

Kulak üstü kablosuz: Sesi analogdan ziyade dijital olarak codec denilen kodlama yöntemleri ya da Wireless çipleri ile iletmek zorunda olduklarından ses kalitesini yüksek tutmak daha zordur.
Türleri:
  • Gaming kulaklıklar: Kulaklığa ayrılan bütçenin bir kısmını kaliteli bir mikrofona ayırmaktan başka bir şey değildir. Ses kasma ve imaging için frekans tepki eğrisi her ne kadar önemli olsa bile bu modellerde genelde iyi değildir. Mikrofona ihtiyacınız yok ise oyunda ses kasmak için stüdyo kulaklıklarına yönelin. Hem müzik için de kaliteli bir ürün almış olursunuz.

  • Stüdyo kulaklıklar: Mikrofon ve ANC gibi özellikler bulunmaz, sadece ses kalitesi, imaging ve sahne genişliğine odaklanılır. Profesyonel düzeyde ses kalitesini olabildiğince uyguna sunmaya çalışırlar, frekans tepki eğrileri güzeldir. Önemli! Çoğu kişi stüdyo kulaklıklarının müzik veya oyun için kullanılamayacağını düşünürler, yanlıştır. Bir kulaklıkla müzik dinlenecek ise o kulaklığın ses çözünürlüğü, bas kalitesi, frekans tepki eğrisi, imaging performansı ve sahne genişliği önemlidir. Dikkat ederseniz kendi fiyat bandında bu özellikleri en iyi karşılayan modeller stüdyo modelleri.

  • Tüketici sınıfı kulaklıklar(ör. Anker, JBL): Taşınabilirlik, konfor ve ANC(aktif gürültü engelleme) ön plandadır. Bunların yanında hem mikrofon hem de iyi bir ses kalitesi sunmaya çalışırlar(sunamazlar😀). Kendinize düşkün değilseniz alınabilir modeller değiller. Frekans tepki eğrileri kötüdür.

Kulak içi kablosuz: Sesi yine dijital olarak iletir fakat küçük olduklarından kaliteli bir ses üretmek kulak üstü kablosuza göre daha kolaydır. Hem taşınabilir olsun hem de sesi kaliteli olsun diyorsanız kablolu modeller kadar olmasa da güzel ürünler mevcuttur.

Kulak üstü kablolu: Sesi analog olarak ilettiği için yüksek kalitede ses almanın maliyeti daha ucuzdur. Kısacası kablo sizi rahatsız etmeyecek ise aynı fiyat bandındaki kablosuz modellere göre daha ucuz ve kaliteli ürünlerdir.

Kulak içi kablolu(IEM): Küçük ve genelde mikrofon, ANC gibi dertleri olmadığından ses kalitesi isteyenler için aşırı F/P ürünlerdir. Genelde odyofiller ve ses mühendisleri tarafından müzikteki en ince detayı bile duyabilmek ve çok zevkli bir ses performansı yaşamak için kullanılırlar. Hem müzik hem de oyun için en f/p modellerdir.


Bir kulaklık alınırken nelere dikkat edilmeli?

Ses kalitesi:
3 bölümde incelenir.
  • Frekans tepki eğrisi: Bir kulaklıktan maksimum performansı ve olabilecek en doğal, size uygun sesi almak için frekans tepki eğrisi çok önemlidir. Hem bunun ile ilgili hem de herhangi bir kulaklıktan en yüksek ses performansını alma ile ilgili hazırladığım bir rehberim var buradan bakabilirsiniz. Her ne kadar ekolayzır ile düzeltilse bile üreticinin düzgün bir tune(modifiye/ayarlama) yapıp pazarlaması ile arasında bazı farklar vardır. Detaylı açıklamayı ve yapılacak ayarları o rehberde anlattım, oraya da bakmanızı öneririm. Kulaklığın frekans tepki eğrisine bakmak için Squiglink'i kullanabilirsiniz.

  • Sürücüler: bir kulaklığın sürücüsü ne kadar kaliteli ve uyumlu ise sesi de o kadar net ve kuvvetli çıkar. Sürücünün çapı arttıkça teorik olarak sesin kalitesi artar. Tüm sürücülerin ses çözünürlüğü ve kalitesine göre en iyiden kötüye sıralaması aşağıdaki gibidir:
  1. Elektrostatik sürücüler
    • Ses kalitesi: Çok yüksek hassasiyet, düşük distorsiyon ve geniş frekans yanıtı. En saf ve ayrıntılı ses üretimi.
    • Avantajlar: Son derece net ve detaylı ses, yüksek hassasiyet.
    • Dezavantajlar: yüksek maliyet, özel amplifikatör gereksinimi, genellikle taşınabilir değil.
  2. Planar manyetik sürücüler
    • Ses kalitesi: Geniş ve detaylı ses sahnesi, düşük distorsiyon, yüksek doğruluk.
    • Avantajlar: Çok doğal ve dengeli ses, geniş frekans aralığı.
    • Dezavantajlar: Genellikle daha pahalı, daha büyük ve ağır.
  3. Grafen Sürücüler (Graphene Drivers):
    • Ses kalitesi: Planar'dan sonra en kaliteli sürücü çeşidi.
    • Avantajları: Son derece hafif ve güçlü, düşük distorsiyon, geniş frekans tepkisi
    • Dezavantajlar: Üretim maliyetleri yüksek
  4. Neodim mıknatıslı dinamik sürücüler
    • Ses kalitesi: Yüksek hassasiyet ve güçlü bas, net ve detaylı ses.
    • Avantajlar: Güçlü manyetik alan sayesinde yüksek performans, kompakt ve taşınabilir.
    • Dezavantajlar: Maliyet, üretim karmaşıklığı.
  5. Armatür sürücüler (balanced armature)
    • Ses kalitesi: Yüksek hassasiyet ve detay, özellikle orta ve yüksek frekanslarda mükemmel performans.
    • Avantajlar: Küçük boyut, detaylı ve net ses.
    • Dezavantajlar: Tek başına güçlü bas performansı sunmaz, genellikle hibrit yapı gerektirir.
  6. Hibrit sürücüler
    • Ses kalitesi: Dinamik ve armatür sürücülerin kombinasyonu ile dengeli ve detaylı ses.
    • Avantajlar: Dinamik sürücülerin güçlü bası ile armatür sürücülerin detaylı sesini birleştirir.
    • Dezavantajlar: Karmaşık yapı, ayarlama zorluğu, maliyet.
  7. Dinamik sürücüler
    • Ses kalitesi: Güçlü bas, genellikle dengeli ve doğal ses.
    • Avantajlar: Geniş frekans aralığı, yüksek ses seviyelerinde düşük distorsiyon, genellikle daha ucuz.
    • Dezavantajlar: Bazı modellerde detaylı ses reprodüksiyonu zayıf olabilir.

IEM kulaklıklar için hangisi daha iyidir? Yorum yapmak pek mümkün değil. Çünkü genelde birden fazla sürücü kullanılır ve bunların birbiriyle olan uyumu sürücü sayısından ve kalitesinden daha önemlidir. İnternette odyofiller incelemelerini yaptığı için direk oralardan bakmak daha mantıklı.

TWS'de güzel diyebileceğimiz modellerde genellikle hibrit sürücüler kullanılır, gayet de güzel iş çıkarırlar. Ancak bu sene planar ve neodim manyetik sürücülü modeller çıkmaya başladı ve çıkanların neredeyse hepsi kendi fiyat bantlarında en tepeye oynuyorlar, yani görürseniz kaçırmayın derim. Bu elbette bu sürücüleri kullanan modeller en iyisi olacak demek değildir ama artı bir sebep olarak düşünmeniz yeterli.

Kulak üstü modellerde ise Neodim mıknatıslı, grafen ve planar sürücülü modeller teorik olarak önceliğiniz olmalı. Ayrıca üreticiler genelde uyanıklık yapıp nasıl olsa kimse dikkat etmez diye 40mm sürücü koyarlar. Siz bütçeniz el verirse 50 veya daha yüksek mm sürücülü bir model almaya çalışın. TWS kulaklıklarda söylediğim şey burası için de geçerli. İlle de söylediğim özellikler en iyisi olmak zorunda değil ama artı bir sebep olarak düşünün.

  • Imaging(enstrüman ayrıştırma becerisi) ve sahne genişliği: Bu ikisi hem sizin müzikten alacağınız haz hem de oyunda kasacağınız ses için önemlidir. Bunu ölçmenin yolu dinlemekten geçtiği için internetten incelemelerine bakmaktan başka çare bulunmamakta.

İnternetten bilinçli bir şekilde inceleme izlemek: Bu bölümün en önemli kısım olduğunu düşünüyorum çünkü internet ortamında doğru bilgiye ulaşmak ne kadar kolaysa yanlış bilgiye ulaşmak da bir o kadar kolaydır. Ürünü inceleyen, bilgi ve tecrübe yetersizliği bulunan kişiler yüzünden kulaklık alan kişilerin tahminimce %60'ı yanlış yönlendiriliyor. İnternetten bir inceleme videosu izlemeden veya okumadan önce bakmanız gereken şey kulaklığın frekans tepki eğrisi olmalı. İnternetteki neredeyse bütün inceleyen kişiler kulaklığı kutudan çıktığı haliyle inceleyip aslında bir bakıma yanlış yorumlarlar. Bunun en güzel örneğini kendim yaşadım, aktif olarak Soundcore Liberty 4 modelini kullanmaktayım. Kutudan berbat bir frekans tepki eğrisi ile çıkıyor ve bunu internette dillendiren tek tük kişiden birisiyim. Yukarıda nasıl düzeltileceğinin rehberini attım, o rehbere göre ayarlama yapmadan önce ses kalitesi 2000TL'lik kulaklıklardan farksızken şu anda piyasadaki ses kalitesi en iyi 10 TWS kulaklıktan birisi.
Liberty 4'ün frekans tepki eğrisinde harman eğrisine göre bas ve mid frekanslar ortalama 4db kadar düşük, tiz frekanslar neredeyse 15db kadar yüksek. 15db fazladan tizin ne anlama geldiğini deneyimlemek için kendi ekolayzır uygulamanızdan tizleri 15db arttırıp deneyebilirsiniz :). Bu kadar abartı modeller nadir olsa bile bu tarz frekans tepki eğrisi berbat kulaklıkları çoğu tüketici ve inceleme yapan kişi alıyor, üstelik beğeniyorlar, siz bu hataya düşmeyin!
Windows'ta Peace, Android'te Wavelet/Poweramp gibi ekolayzır uygulamaları ile bu sorunu düzeltmek çok kolay. Bas frekanslarında her zaman ekolayzır sorunu çözemeyebilir ama mid ve tiz frekanslardaki bozukluğu kesin çözer.

Uzun lafın kısası şunu demeye çalışıyorum: İncelemesini izlediğiniz kulaklığın frekans tepki eğrisi AutoEQ'dan baktığınızda kötüyse, inceleme yapan kişinin kulaklığın ses kalitesiyle alakalı yaptığı yorumlara pek güvenmeyin. Çünkü kötü frekans tepki eğrisi sesin doğallığını ve doğruluğunu çok etkiler, ama ses çözünürlüğü ve enstrüman ayrımını pek etkilemez. O yüzden incelemelerden asıl kapmanız gereken bilgiler kulaklığın bas kalitesi(hem şiddet hem de detay olarak), ses çözünürlüğü ve enstrüman ayrımını olsun. Doğruluk ve doğallığı ekolayzırla halledersiniz zaten. Mid ve tizler ekolayzır ile düzelir fakat baslar eğer frekans tepki eğrisinde düşükse ve inceleyen kişi kulaklığın baslarının düşük olduğunu söylüyorsa yüksek ihtimalle sorun ekolayzırla düzelmez.


ANC ve PNC(aktif ve pasif gürültü engelleme): Gürültü engelleme ses kalitesi ve sizin konforunuz için önemlidir. Kulak üstü modellerde deri pedler iyi bir yalıtım yapar ancak uzun kullanımda terlemeye yol açar, kumaş pedler ise orta seviye bir yalıtım yapar ve terletme yapmazlar. Aktif gürültü engelleme kulağa ters frekans göndererek çalıştığı için sesin kalitesini bozar. ANC'si bulunan ürünlerin kaç dB sesi engelleyebildikleri sitelerinde yazar, oralardan karşılaştırma yapabilirsiniz.


Mikrofon: İmagingde de olduğu gibi internetten inceleme izleyerek karşılaştırma yapmaktan başka seçeneğiniz yok.


2. aşama: Her fiyat bandı ve çeşitte ürün tavisyeleri:

Fiyatına göre:
* = Kötü.
** = Normal.
*** = Gayet iyi.
**** = Çok iyi



IEM(In ear monitor) modeller:
Burada biraz daha özet geçip lafı uzatmak istemedim çünkü ses profilleri az çok birbirine benziyor, benzemeyen yanlarını yazdım zaten. Bu modeller Türkiye'de resmi olarak satılmadığı için direk yurt dışından almanız çok daha ucuz oluyor ve genelde vergi falan çıkmıyor, kargo parası da istemiyorlar(özellikle shenzenaudio öneririm).

24$ 7HZ Salnotes Zero: 2 Link
Bu fiyata kesinlikle en iyisi. DAC veya amfi gerektirmiyor.

55$ Truthear x Crinacle Zero Red: Link
Frekans tepki eğrisi çok iyi, ucuz da olsa DAC veya amfi zorunlu değil alırsanız performansı artar.

80$ Truthear Hexa: Link
Kendim de kullanıyorum. Teknik performansı 150$-200$ cihazlarla yarışacak düzeyde. Çok bas isteyen birisiyseniz eksik gelebilir ama bence bu fiyata böyle ses çözünürlüğü ve imaging performansı kaçmaz. DAC veya amfi zorunlu değil alırsanız performansı artar.

89$ Moondrop Aria 2: Link
Hexanın biraz imaging ve çözünürlüğünden kısıp müzik için daha eğlenceli ve basları kuvvetli modeli gibi düşünebilirsiniz. DAC veya amfi zorunlu değil alırsanız performansı artar.

109$ Simgot EM6L: Link
Aria 2'nin biraz daha iyi olan versiyonu, çıkabiliyorsanız Aria 2 yerine kesin bunu alın. DAC veya amfi zorunlu değil alırsanız performansı artar.

149$ Letshuoer S12: Link
Müthiş bir kulaklık. 14.8mm Planar sürücüsü var. EM6L'ye benzer bir ses profili ve daha kaliteli sesi olan versiyonu. DAC veya amfi zorunlu değil alırsanız performansı artar.

220$ Simgot EA1000: Link
Yanında kulaklığın ses karakterini değişmeye yarayan nozzle'lar çıkıyor. Teknik performansının 400$ bandına yaklaştığını belirtenler var. Yine müthiş zevkli bir kulaklık. DAC veya amfi zorunlu değil alırsanız performansı artar.



Kulak içi kablosuz(TWS) kulaklık önerileri:

1000TL Moondrop Space Travel: Link
Ses kalitesi:
2000TL'lik ürünlerle yarışır düzeyde ****
Mikrofon:
Fiyatına göre yeterli **
ANC:
Fiyatına göre gayet başarılı ***
Malzeme kalitesi:
**


1200TL Galaxy Buds FE:
Link
Ses kalitesi: Konudaki en f/p model olabilir. Yurt dışında 80 dolara satılıyor, ses kalitesi ve frekans tepki eğrisi müthiş. SSC codeci ile Samsung telefonlarda performansı daha da artıyor ama telefonunuz samsung olmasa bile çok iyi bir sesi var. Space Travel'dan kaliteli sesi var.
Mikrofon: Fiyatına göre gayet başarılı *
ANC:
Fiyatına göre çok başarılı
Malzeme kalitesi: *


2500TL Soundpeats Air 4 Pro: Link
Ses kalitesi:
aptX loseless bulunuyor(LDAC'dan bile kaliteli bir codec). Snapdragon işlemcili telefon kullanıyorsanız ses doğruluğu olarak değil de kalitesi olarak space Travel'dan bir tık önde olabilir.
Mikrofon:
Fiyatına göre gayet başarılı. Snapdragon sağ olsun ***
ANC:
***
Malzeme kalitesi:
**


3000TL Huawei FreeBuds Pro 2: Link
Ses kalitesi:
LDAC desteği bulunmakta. Çok enteresan bir şekilde planar sürücü kullanıyor. Ses kalitesi yukarıdaki 2 modelden de önde. Frekans tepki eğrisi güzel, bu fiyata alınabilecek en güzel ses yüksek ihtimalle. ****
Mikrofon:
fiyatına göre gayet iyi bir kalitesi var. ***
ANC: ***
Malzeme kalitesi:
Huawei kalitesi tadında ****


3700TL Anker Soundcore Liberty 4 Link
Ses kalitesi:
LDAC desteği bulunmakta. Aktif olarak ben de kullanmaktayım. Soracak arkadaşlar için Liberty 3 Pro'dan kaliteli bir sesi var. Frekans tepki eğrisi berbat, ekolayzır ile düzeltirseniz paranın satın alabileceği en iyi 10 TWS sesinden birisi. Ekolayzırsız **
Ekolayzırlı ****
Mikrofon:
arkadaki gürültüleri çok güzel azaltıyor fakat ses hafif doğallığını bozuyor. ***
ANC: ***
Malzeme kalitesi:
Özellikle kulaklıklar çok kaliteli hissettiriyor. ***


3500TL Galaxy Buds Pro 2: Link
Ses kalitesi:
LDAC desteği yok fakat onunla hemen hemen aynı olan, Android 8 ve üstü Samsung cihazlarda bulunan SSC(Samsung seamless codec)'ye sahip. AKG'nin hazıladığı ve çok da sağlam bir iş çıkardığı modellerden. Ekolayzır tepki grafiği harman + hafif v shape yani mükemmel. Paranın satın alabileceği en iyi 10 TWS sesinden birisidir. Samsung telefon kullanmıyorsanız nothing ear 2 veya Liberty 4'e yönelin. ****
Mikrofon: ***
ANC: ***
Malzeme kalitesi: ***


7000TL Galaxy Buds Pro 3: Link
Ses kalitesi:
Yeni çıkan bir model. Teknik özellikleri ve yapılan inceleme/karşılaştırmalara bakıldığında şuan paranın satın alabileceği en iyi TWS sesine sahip. Planar sürücü kullanan çok nadir TWS kulaklıktan birisi. Tabi bu kaliteye ulaşması için telefonunuzun Buds Pro 2'deki gibi Samsung olması lazım. ***
Mikrofon: En iyisi olmasa bile fiyatına göre güzel bir kalitesi var. ***
ANC:
Yine en iyisi değil ama fiyatına göre gayet iyi. ***
Malzeme kalitesi: Biraz Airpods Pro 2'yi andıran ama kendi farkını da ortaya koymuş, incelemelere göre gayet kaliteli bir kutusu var. Kendisi de ip57 sertifikasına sahip ve gerçekten şık ve sağlam duruyor. ***


11000TL AirPods Pro 2: Link
Ses kalitesi:
sadece AAC desteği var. Frekans tepki eğrisi çok güzel. Adaptif EQ gibi güzel özellikleri de var. Ah keşke LDAC desteği olsa piyasadaki en iyi sese sahip TWS kulaklıklardan birisi olurdu muhtemelen. Kısacası iOS kullanmıyorsanız bulaşmayın, kullanıyorsanız alabileceğiniz en kaliteli ses bu modelde. ***
Mikrofon:
çok kaliteli ama fiyatı da malum. ***
ANC:
neredeyse XM4'ler kadar kaliteli olmuş son güncellemeyle, sizi dünyadan koparacak seviyede. ****
Malzeme kalitesi:
küçük ve hafif bir kutusu var. ***


10500TL Sony WF-1000xm5: Link
Ses kalitesi:
LDAC ve LHDC desteği mevcut. Ses kalitesi Buds Pro 3 kadar olmasa bile gayet kaliteli. Frekans tepki eğrisi güzel değil neden bu işin bu kadar üstünde durmuyorlar anlamıyorum açıkçası. ***
Mikrofon: ***
ANC:
bu konuda Sony'yi bırak geçmeyi yanına yaklaşan modellerden benim bildiğim bir tek AirPods Pro 2 var. ****
Malzeme kalitesi:
verdiğin paraya göre iyi bir malzeme kalitesi var. ***


13000TL Sennheiser momentum 4: Link
Ses kalitesi:
Ses kalitesi Buds Pro 3 kadar kaliteli olmasa bile samsung telefonu olmayan kişilerin alabileceği en iyi ses kalitesine sahip. ***
Mikrofon: ***
ANC:
burada da Snapdragon'un eli var, Sony kadar olmasa da güzel bir performansı var. ***
Malzeme kalitesi:
bu fiyata göre gayet iyi. ***



Kulak üstü modeller.

Stüdyo modelleri:

Bilgilendirme!! Bu modeller Türkiye'de resmi olarak satılmadığı için direk yurt dışından almanız çok daha ucuz oluyor ve genelde vergi falan çıkmıyor, kargo parası da istemiyorlar.

1200TL Superlux HD668B: Link
Genel ses performansı:
Kendi fiyat bandındaki rakipsiz en iyi model. frekans tepki eğrisi muhteşem. Tek problemi mid baslarda değil de sub baslarda biraz eksik kalıyor olabilir ama bu genel performansa göz ardı edilebilir. Yarı açık denilebilecek bir tasarımı var, bu sayede sahnesi daha geniş ve ferah 50mm sürücüsü var. ****
Malzeme kalitesi:
Şasisi çok esnek kolay kolay kırılma yapacağını sanmıyorum. Pedleri deri olduğu için yazları terletebilir, internetten kumaş pedini alabilirsiniz. ***


2400TL Audio-Technica ATH_M20X: Link
Genel ses performansı:
Kendi fiyat bandının en iyisi, HD668B'den biraz daha iyi. Hafif sub bas eksikliği bunda da var ama çok bas aramıyorsanız tatmin eder. Empedans değeri 47 ohm, yani DAC veya amfi kullanmanız gerekiyor. ***
Malzeme kalitesi:
Esnek ve sağlam bir şasisi var, uzun yıllar götürür. Pedleri deri olduğu için terletebilir, internetten kumaş ped alabilirsiniz. ***



4500TL AKG K361: Link
Genel ses performansı:
Kendi fiyat bandındaki en iyi model. Frekans tepki eğrisi çok iyi, harmana bayağı yakın. Bas kalitesi ve vuruculuğu gayet iyi. Empedans değeri 32 ohm, yani istediğiniz cihazda DAC veya amfi almadan kullanabilirsiniz, ama alırsanız kulaklık güzel tepki verir. ****
Malzeme kalitesi:
Esnek ve kolay kolay zarar görmeyecek bir malzemesi var, HD668B gibi deri ped kullanıldığından yazın terletme yapabilir, internetten kumaş pedini alabilirsiniz. ***


7600TL Beyerdynamic DT 770 Pro: Link
Genel ses performansı:
Tek kelimeyle muhteşem bir model! Eski bir model fakat birkaç eksiklik dışında frekans tepki eğrisi çok güzel, sürücüleri çok kaliteli, basları güçlü. Tek eksiği eski bir model olduğu için 32 ohmluk modeli dışında dac ve amfi istemesi. 80 ve 250 ohm biraz daha geniş bir sahne ve kaliteli ses verdikleri için bütçeniz el veriyorsa 80 ohm + DAC veya amfi almak mükemmel bir kombo olur. ****
Malzeme kalitesi:
Esnek ve sağlam, uzun yıllar götürebilecek bir şasisi var. 32 ohmluk modelinde deri, diğer modellerde çok konforlu kadife bir ped kullanılmış. Pedleri her yerde satılıyor isteyen istediğini alabilir. ***


8700TL Beyerdynamic DT 770 Pro X Limited Edition: Link

Genel ses performansı: Bu modelin normal 770 Pro'dan tek farkı teknik özelliklerinin güncellenmiş, daha verimli ve performanslı sürücüler kullanılmış olması, frekans tepkisi aynı. Empedansı 32 ohm olduğu için istediğiniz cihazda DAC veya amfi olmadan kullanabilirsiniz ama ben almanızı tavsiye ederim. ****
Malzeme kalitesi:
Normal 770 Pro'ya göre biraz daha hafif ve premium hissettiriyor, gayet başarılı. ***



15000TL Hifiman Sundara: Link
Genel ses performansı: Çok kusursuz bir kulaklık. Sayabileceğim tek kusur frekans tepki eğrisinin mid ve baslarda biraz düz olması ama ekolayzır ile istediğiniz şekli verirsiniz. Sürücüleri kaliteli, açık tasarım olması gereği sahne genişliği çok geniş, ses çözünürlüğü gayet iyi. Kısacası her anlamda yukarıdaki modellerden iyi bir kulaklık. ****
Malzeme kalitesi:
Klasik bir tasarımı var, diğer modeller gibi gayet konforlu ve uzun ömürlü. ***



Gaming modeller:

1000TL Havit Gamenote 2002p: Link
Imaging, sahne genişliği ve ses performansı: F
orumda da çok övülen bir model kendisi. Ses kasma için tam fiyat performans canavarı. Frekans tepki eğrisi ve ses kalitesi pek iyi değil ama bu fiyata en iyi model. ****
Mikrofon:
fiyatına göre gayet iyi -. ***
Malzeme kalitesi: ***


1600TL Razer BlackShark v2X: Link
Imaging, sahne genişliği ve ses performansı:
bu fiyata 50mm sürücü sunması çok enteresan. "Razer™ Triforce 50 mm" adını verdikleri kendilerine has bir sürücü ile geliyor. Sahne genişliği ve ses performansı bu fiyata gayet çok iyi. Frekans tepki eğrisi kötü, bir ekolayzıra ihtiyacı var. ***
Mikrofon: ***
Malzeme kalitesi:
esnek ve kaliteli bir plastik kullanılmış. Gayet sağlam. ***


2900TL HyperX Cloud III: Link
Imaging, sahne genişliği ve ses performansı:
yukarıda belirttiğim gibi frekans tepki eğrisinde baslar düşük kalmış onu ekolayzır ile arttırmanız lazım, onun dışında güzel. Ses çözünürlüğünün gayet güzel olduğunu düşünüyorum ama 500TL ekleyip HS80 almak daha mantıklı. ***
Mikrofon: ***
Malzeme kalitesi:
Cloud II ile benzer bir kaliteye sahip, pedlerinin yalıtımı ön plana çıkıyor. ***


3500TL Corsair HS80: Link
Imaging, sahne genişliği ve ses performansı:
50mm sürücüsü mevcut, ses çözünürlüğü ve sahne genişliği çok başarılı. Dolby Atmos desteği mevcut. Frekans tepki eğrisi kötü, ekolayzıra ihtiyacı var. ***
Mikrofon:
burada bambaşka bir şey yapmışlar, harici mikrofon kalitesinde bir mikrofonu var. Fazla yoruma gerek yok. ****
Malzeme kalitesi:
esnek ve sağlam hissettiren bir şasisi var. ***



Artık bu fiyat bandından sonra kablosuz modellere geçebiliriz.


5200TL Corsair HS80 Wireless Link

Kablolu HS80 ile aynı performansa sahip, sadece kablosuzu. Bu fiyata en iyisi.


9500TL Logitech G PRO X 2(kablosuz): Link
Imaging, sahne genişliği ve ses performansı:
ilk modelin üstüne koymayı başarmışlar. Ses kalitesi BlackShark V2 Pro'dan biraz daha kaliteli. Sahne genişliği ve imaging kalitesi ilk modele göre belirgin seviyede gelişmiş. ***
Mikrofon:
ilk model ile aynı mikrofonu kullanmışlar ama gayet kaliteli. ***
Malzeme kalitesi:
hafif ve sağlam bir yapısı var. Kutudan yine hem deri hem de kumaş olmak üzere iki çift ped çıkıyor bence çok ince ve güzel bir özellik. ***


12000TL SteelSeries Arctis Nova Pro(kablosuz): Link
Imaging, sahne genişliği ve ses performansı:
SteelSeries ilk defa ses kalitesi odaklı premium bir ürün çıkarmış, çok da kaliteli olmuş fakat fiyat ortada. Aynı zamanda counter Stirke'ın onayladığı sayılı modelden birisi. Neodim manyetik sürücüleri mevcut. Bir de şu frekans tepki eğri işini çözse hakkını verecekmiş sürücünün. Ekolayzır ile düzeltirseniz yukarıdaki bütün kulaklıklardan keyifli, kaliteli bir sesi var. Diğer kulaklıklardan farklı olarak aktif gürültü engelleme özelliği var ve gayet başarılı. ***
Mikrofon:
sürgülü bir mikrofonu olduğundan kullanımı daha konforlu. Kalitesi fiyatına göre normal. **
Malzeme kalitesi:
Son derece premium ve kaliteli bir hissiyatı var. ***



Uzun bir uğraşın sonunda bitirebilmeyi başardım 😃. Yanlış yapıtğımı düşündüğünüz ya da "şöyle olsa daha iyi olur" diye düşündüğünüz bir yer varsa aşağıda mutlaka belirtin. Olabildiğince kusursuz ve detaylı hale getirmek istiyorum. Şimdiden teşekkürler.
 
Son düzenleme:
Dinlemediğim için net bir şey söyleyemem ama 500TL farka değeceğini düşünüyorum.
Hocam iyi günler. Sizden öneri istiyorum. Kz Zsn Pro X kullanıyordum ama kardeşime verme durumunda kaldım. O yüzden yeni bir kulaklık alacağım ama tekrardan aynı kulaklığımı alsam bilmiyorum. 3500 tl ye kadar kablolu kulaklık önerebilir misiniz? Kablolu kulaklığı kullanılabilecek her yerde kullanıcam öncelik müzik tabiki sonrasında dizi ve film. Kablosuz da alıcam ama belirttiğiniz gibi moondrop space travel e karar verdim hem ucuz hem iyi diyorsunuz. Tabi kablosuz kulaklık için de öneriniz varsa 2000 tl ye kadar önerirseniz çok mutlu olurum.
 
Liberty 4 nc orta segment, düz Liberty ise üst segment bir kulaklık. Liberty 4nc bir tek ANC konusunda biraz ileride onun dışındaki ses ve mikrofon kalitesinde Liberty 4 hissedilir şekilde üstün. Aradaki farkı vermeye değer.

Play Store'dan Poweramp equalizer indirip benim size attığım hazır ekolayzır ayarlarını uygulamaya ekliyorsun, çok basit bir işlem.
Bir de uygulamanın daha stabil çalışması için telefonu bilgisayara bağlayıp basit bir işlem daha yapıyorsun bitiyor. Yapamadığın bir yer olursa ben yardım ederim.

Eğer uğraşmak istemezsen Liberty 4'e en yakın model olan Nothing Ear 2'yi öneririm.

Merhaba hocam. Liberty 4 modelini satın aldım ve dediğiniz uygulamayı indirdim. Hazır olarak attım dediğiniz ayarları nasıl bulabilirim? Ve telefonu bilgisayara bağlamam gereken işlemi nasıl yapmalıyım?
 
Merhaba hocam. Liberty 4 modelini satın aldım ve dediğiniz uygulamayı indirdim. Hazır olarak attım dediğiniz ayarları nasıl bulabilirim? Ve telefonu bilgisayara bağlamam gereken işlemi nasıl yapmalıyım?

Uygulamanın ayarlarından DVC'yi Bluetooth da dahil olacak şekilde açın.
Attığım Drive linkindeki dosyayı uygulamanın ana sekmesindeki 3 noktadan ekleyin.

Sonrasında telefonun geliştirici seçeneklerinden USB hata ayıklamayı açın, aynı yerde USB güvenliği gibisinden bir seçenek varsa onu da kapatın.

Telefonu bilgisayara bağlayıp bilgisayardan bu siteye girin, telefonu seçip aşağıdaki grant yazan 3 butona da sırasıyla basın.

Sonrasında ayarlardan "Enable Advanced Player tracking" seçeneğini açın, işlem tamam.

Hocam iyi günler. Sizden öneri istiyorum. KZ ZSN Pro X kullanıyordum ama kardeşime verme durumunda kaldım. O yüzden yeni bir kulaklık alacağım ama tekrardan aynı kulaklığımı alsam bilmiyorum. 3500 TL'ye kadar kablolu kulaklık önerebilir misiniz? Kablolu kulaklığı kullanılabilecek her yerde kullanacağım öncelik müzik tabii ki sonrasında dizi ve film. Kablosuz da alacağım ama belirttiğiniz gibi moondrop space travel e karar verdim hem ucuz hem iyi diyorsunuz. Tabii kablosuz kulaklık için de öneriniz varsa 2000 TL'ye kadar önerirseniz çok mutlu olurum.

Kablolu kulaklık alma işi biraz zorlaştı, yeni vergi kanunu yüzünden 30 dolar üstü cihazlara neredeyse kendi fiyatı kadar gümrü vergisi çıkıyor, Türkiye'den almaya kalkışırsan da aşağı yukarı aynı fiyatı istiyorlar. Sahibinden'den 2. el ya da az kullanılmış fiyatı güzel bir model alabilirsin.
Kablosuz olarak 2000 bandında space Travel'den daha iyi diyebileceğim bir tek sounpeats Air 4 Pro olabilir. O da Snapdragon işlemcili bir telefonun yoksa fazla bir fark yaratmıyor, space travel işinizi görür.
 
Son düzenleme:
Uygulamanın ayarlarından DVC'yi Bluetooth da dahil olacak şekilde açın.
Attığım Drive linkindeki dosyayı uygulamanın ana sekmesindeki 3 noktadan ekleyin.

Sonrasında telefonun geliştirici seçeneklerinden USB hata ayıklamayı açın, aynı yerde USB güvenliği gibisinden bir seçenek varsa onu da kapatın.

Telefonu bilgisayara bağlayıp bilgisayardan bu siteye girin, telefonu seçip aşağıdaki grant yazan 3 butona da sırasıyla basın.

Sonrasında ayarlardan "Enable Advanced Player tracking" seçeneğini açın, işlem tamam.



Kablolu kulaklık alma işi biraz zorlaştı, yeni vergi kanunu yüzünden 30 dolar üstü cihazlara neredeyse kendi fiyatı kadar gümrü vergisi çıkıyor, Türkiye'den almaya kalkışırsan da aşağı yukarı aynı fiyatı istiyorlar. Sahibinden'den 2. el ya da az kullanılmış fiyatı güzel bir model alabilirsin.
Kablosuz olarak 2000 bandında space Travel'den daha iyi diyebileceğim bir tek sounpeats Air 4 Pro olabilir. O da Snapdragon işlemcili bir telefonun yoksa fazla bir fark yaratmıyor, space travel işinizi görür.
Anladım. Zaten yabancı ülkelerden almak bir hayli zorlaştı teknolojik ürünlerde. O yüzden mecbur Türkiyeden bulabileceğimi alacağım kablolu kulaklık olarak. İkinci el de pek kullanamam açıkçası. Yine de Türkiye'de bulabileceğim kablolu kulaklık önerinizi almak isterim.
 
@Sarı_Mercedes hocam kusura bakmayın bir daha yazıyorum ama ROG Delta s Wireless ve HS80 arasında kaldım. ROG Delta s Wireless 4500TL civarına denk geliyor hangisi tercihiniz olurdu.

Modeli bilmediğim için biraz araştırıp öyle yazayım demiştim sonra unutmuşum, siz kusura bakmayın.
HS80 hem mikrofon hem de ses kalitesi olarak önde gözüküyor.

Anladım. Zaten yabancı ülkelerden almak bir hayli zorlaştı teknolojik ürünlerde. O yüzden mecbur Türkiye'den bulabileceğimi alacağım kablolu kulaklık olarak. İkinci el de pek kullanamam açıkçası. Yine de Türkiye'de bulabileceğim kablolu kulaklık önerinizi almak isterim.

Doğru düzgün kulaklık satan bir yer bulamadım. Satan kişiler normalde 2400TL olan kulaklığı 4000TL'ye satıyorlar. Bu kulaklıkları almak yerine Soundcore Liberty 4 veya Nothing Ear 2 gibi TWS bir kulaklık almak bence faha mantıklı, hem 2 farklı kulaklıkla uğraşmamış olursun.
 
Son düzenleme:
Modeli bilmediğim için biraz araştırıp öyle yazayım demiştim sonra unutmuşum, siz kusura bakmayın.
HS80 hem mikrofon hem de ses kalitesi olarak önde gözüküyor.

Doğru düzgün kulaklık satan bir yer bulamadım. Satan kişiler normalde 2400TL olan kulaklığı 4000TL'ye satıyorlar. Bu kulaklıkları almak yerine Soundcore Liberty 4 veya Nothing Ear 2 gibi TWS bir kulaklık almak bence faha mantıklı, hem 2 farklı kulaklıkla uğraşmamış olursun.

Mikrofon olarak değil de ses olarak çok fark eder mi ona göre siparişi iptal edeceğim de.
Etmeye değer mi?
 
Modeli bilmediğim için biraz araştırıp öyle yazayım demiştim sonra unutmuşum, siz kusura bakmayın.
HS80 hem mikrofon hem de ses kalitesi olarak önde gözüküyor.



Doğru düzgün kulaklık satan bir yer bulamadım. Satan kişiler normalde 2400TL olan kulaklığı 4000TL'ye satıyorlar. Bu kulaklıkları almak yerine Soundcore Liberty 4 veya Nothing Ear 2 gibi TWS bir kulaklık almak bence faha mantıklı, hem 2 farklı kulaklıkla uğraşmamış olursun.
Anladım. Teşekkür ediyorum. Kablo olmayınca müzik dinlerken moda giremiyorum ama sanırım liberty 4 alırım.
 
Mikrofon olarak değil de ses olarak çok fark eder mi ona göre siparişi iptal edeceğim de.
Etmeye değer mi?

HS80 mikrofon olarak biraz önde.

Ses konusunda internette inceleme yapan kimse olmadığı için yorum yapamıyorum, teknik özellikleri güzel duruyor ama ekolayzır yapmanı tavsiye ederim.
HS80 önermemin sebebi güzel olduğunu bildiğim bir kulaklık olması, yoksa Delta s ses kalitesi olarak daha iyi bile olabilir.
 
HS80 mikrofon olarak biraz önde.

Ses konusunda internette inceleme yapan kimse olmadığı için yorum yapamıyorum, teknik özellikleri güzel duruyor ama ekolayzır yapmanı tavsiye ederim.
HS80 önermemin sebebi güzel olduğunu bildiğim bir kulaklık olması, yoksa Delta s ses kalitesi olarak daha iyi bile olabilir.

Ekolayzır rehberiniz ile yapabilirim değil mı çünkü herhangi bir teknik bilgim yok bu konularda.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı