Bir oyun veya program kalıntısız, tamamen nasıl silinir?

Manuel olarak yapmaniz gerekebilir daha once silinmis oyun ve uygulamalarin kalintisi icin.

Windows 11'de de aynısı yapılıyor mu hocam ?

Merhabalar. Bir oyun veya programı kaldırdığımızda kalıntıları kalıyor. Bu kalıntıları bir nebze bulup silsem de illa ki kalan oluyordur. Örneğin Battlefield V indirip sildim ardından EA App'i de sildim. Anticheat'tir odur budur tamamen kalıntısız bir oyun veya programı nasıl sileriz?
Programı kaldırdıktan sonra program files altında oluşturduğu dosyaları ve regedit kayıtlarını silebilirsin. Ekstra kurulan anticheat, launcher vs. uygulamaları varsa aynısını onlar için de uygulaman gerekiyor. Program farklı yerlere dosya oluşturmuş olabilir, örneğin oyunlarda aldığın ekran görüntüleri, oyunun save dosyaları falan farklı yerlere kaydediliyor olabilir, onları da bulup silmen gerekiyor. Revo tarzı programlar da aynılarını yapıyor aslında, ama ben üçüncü parti bir uygulamanın regedit'ime erişmesine güvenmiyorum, manuel yapmak daha sağlıklı.

Hocam denediniz mi oldu mu ?
Belirttiğim duruma ulaşamadım programda. Halihazırda olan programı kalıntısız silme özelliği var fakat önceden silinen programın kalıntılarını silme seçeneğini göremedim. Sonuç olarak işime yaramadı.

Programı kaldırdıktan sonra program files altında oluşturduğu dosyaları ve regedit kayıtlarını silebilirsin. Ekstra kurulan anticheat, launcher vs. uygulamaları varsa aynısını onlar için de uygulaman gerekiyor. Program farklı yerlere dosya oluşturmuş olabilir, örneğin oyunlarda aldığın ekran görüntüleri, oyunun save dosyaları falan farklı yerlere kaydediliyor olabilir, onları da bulup silmen gerekiyor. Revo tarzı programlar da aynılarını yapıyor aslında, ama ben üçüncü parti bir uygulamanın regedit'ime erişmesine güvenmiyorum, manuel yapmak daha sağlıklı.
Dosyalar kısmından vs. bulabildiğim kadarıyla sildiğimi belirttim zaten, regedit ile uğraşmadım fakat. Regeditte kalan, dosyalarda bulamadığım ufak tefek dosyalar için bir yöntem arıyorum.

Sildiğim oyun ve uygulamaların kalıntısını silemiyorum ki oradan, direkt oradan silmem gerekiyor başta. Kalıntı silmek için yol arıyorum ben.
Böyle bir uygulamaya henüz ben de rastlamadım. Ancak manuel olarak hepsini silmeniz gerekiyor. Bunun için bazı popüler uygulamaların kalıntısını silecek program için çalışıyorum umarım kısa sürede bitecek.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı