Bir oyuna 800 TL verir misiniz?

Bir oyuna 800 TL verir misiniz?

• Evet

• Hayır

• Kararsızım

Sonuçları sadece ankete oy verdiğinizde görebilirsiniz.
@Kelsza
Evet ya, olan tombul Joe'ye oldu. 2K para uğruna hiç etmeseydi daha güzel bir oyun olabilirdi.

Kim 2 sene önce 200-300 TL veriyordu gönül rahatlığıyla acaba? Veren kesim elbet vardır ama büyük bir kesim değil genelleme yapmak saçma. RDR2 Epic Games kuponuyla 70 TL düştüğü zamanlarda bile oyun kırılmamıştı. Kırıldığında tam 1 milyon kişi tarafından korsan indirildi. 70 TL'ye bile insanlar oyuna para mı verilir diye almadı gitti korsan indirdi. O da yanlış elbette. Sizin genel 200-300 TL veriyor demeniz de yanlış.

Büyük bir kesimin RDR2'yi açacak ve adam gibi oynatacak bilgisayarı bile yok ona bakarsak. Ben her zaman korsan oynuyorum değil 800 TL, 8 TL bile vermem o ayrı.

Güzel bir bilgisayarın veya konsolun varsa ve emeğin karşılığını vermeyi seviyorsan neden vermeyesin? Bilgisayar oyunları zaten büyük kesim için yapılmaz RDR2 gibi bir oyun bile 44 milyon adet satmış 8 küsur milyarlık tüm dünyada. Oyun yapımcısı masrafını çıkarmak zorunda o yüzden alan kitle için hedef fiyat koyuyor.

Buradakilerin çoğu 100 TL bile vermez, yanlış yerde soruyorsun. Bu konuların hepsinde fakir edebiyatı ile circle-jerk yapmak farzdır.

Evet, nefret ettiğim toxic tipler doluşmuş yorumlara... arkadaşım korsan oyuncusu olabilirsin, paran yoktur veya vardır ancak oyuna verirsen ev ihtiyaçlarını karşılamayacak durumdasındır falan bunların hepsini anlayışla karşılıyorum ancak oyuna para veren insanları "enayi" yerine koymak nedir ya? Sen nasıl kendi yaptığın yanlışken işin doğrusunu yapanlara "enayi" deyip hakaret edersin ya bu nasıl bir beynin ürünüdür? Korsan oynamana hiç lafım yok ancak işin doğrusunu yapan insana da hakaret etmeyi bırakın be kardeşim. Asıl sana orijinal alanların "hırsız!" deyip kayması gerekiyor senin yaptığın yüzsüzlüğe, çirkefliğe bak!

Olması gereken şey bu arkadaş, 800₺ veya 1.500₺ hiç fark etmiyor. Bir ürüne fiyat biçildiyse o fiyatı ödemek zorundasın. Sırf yaptırımı yok diye korsan oyuna bu kadar bel bağlanır mı? Kaliteli bir giyim markası fiyatlarını normalden çok daha tuzluya satıyor diye gidip ondan ürün çalıyor musun? Veya ASUS teknolojik ürünlerini rakiplerinden çok daha pahalıya satıyor diye gidip ASUS'un ürünlerini çalıyor musun?

Bu verdiğim örneklerle sizin bu savunduğunuz hani o sözde "enayilik" olmayan, "akıllı insanların" yapacağı şey arasındaki tek fark birinin kanunen yaptırımı varken bir diğerinin yok.

Ben aldığım her oyunu orijinal alıyorum, 800₺ eğer gerçekten değecek bir oyunsa veririm hiç sıkıntı değil ve zengin falan da değilim. Zaten benim burada bu kadar kızdığım şey korsan kullanım değil, alamayan korsan oynasın abi hiç derdim değil ama korsan oynayan adam yaptığı iyi bir şeymiş gibi veya doğru olan oymuş gibi orijinal alanlara hakaret ediyor ya bu yüzsüzlük beni çok sinirlendiriyor arkadaş!

Technopat Haberler

Geri
Yukarı