Bir oyunun souls olması için içeriğinde neler olmalı?

718242

Picopat
Mesela bir oyunun souls olması için ruhani varlıklar falan mı olması gerekir oyunda?
Ya da God of War souls bir oyun mu oluyor eğer öyle ise?
Ya da Harry Potter...

Kısaca: Zorluk modu bulunmayan save noktalarını gidip bulman gereken en kolay kesebileceğin bir canlının seni delik deşik edebilmesi ve sinirden klavyeyi parçalayacağın tür souls-like oluyor.

Souls like olarak sorman gerekiyor. Souls oyunları Dark Souls serisi çünkü.

Mesela bir oyunun souls olması için ruhani varlıklar falan mı olması gerekir oyunda?
Ya da God of War souls bir oyun mu oluyor eğer öyle ise?
Ya da Harry Potter...

Tam olarak öyle değil, bazı yapı taşları vardır souls da. Zorluk, kontroller, düşman, atmosfer ve sende yarattığı psikolojik baskı gibi gibi. @Fatalis souls denince aklıma ilk fatalis hocam gelmekte, o daha iyi anlatabilir.

Bende şu drakeler yarattı o psikolojik baskıyı Elden ringe girdiğim anda aşağı bakınca bi ejderha gördüm. O beni öyle ürkütüyordu ki 80 level olana kadar hiç öldürmeyi denemedim. 80 levelde geldiğimde ise 5-6 skillde yok ettim. Bunun gibi mi yani?

Canavarların belirli hareketleri olup ona göre saldırılar yapması belirli aralıklarla oyuncuya saldırı şansı verip o şansı kaçırdığında cezalandırman gerek.
Senin bu söylediğine göre Tekken de bir souls oyunu. Ozaman bu tarife çok uyuyor çünkü.

Tam olarak sayılmaz çünkü soulsun tüm olayı bu değil birkaç olay bütünü.

Bu soruyu sizlere sormamdaki sebep şu ben hiç souls oyun oynamadım. Elden ring oynarkende Açık dünya oyunu diye girdim. Bitirdikten sonra öğrendim souls olduğunu Oyunu souls yapan nokta tam olarak nedir sorum bu. Boss fight olayı mı yoksa oyunda hayalet vb yaratıkların olması mı?

Kısaca: Zorluk modu bulunmayan save noktalarını gidip bulman gereken en kolay kesebileceğin bir canlının seni delik deşik edebilmesi ve sinirden klavyeyi parçalayacağın tür souls-like oluyor.
Sanırım soulsun en uygun açıklaması bu?

Save sistemi dodge çoğunluklu hareketler sabırlı olmazsan patates olursun genelde save noktalarını gidip senin açman gerekiyor bossların hareketlerin ezberlenebilir olması.

Yani Hayaletle ve gerilim ile alakası yok souls dediğimiz türün? çünkü Gerilim oyunlarını pek sevmem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…