Bir polis yanlışlıkla masum birisini vurursa ne olur?

Hocam hırsızı bile geçtim terörist vursa yine ucu dokunur sıkıntıya girer polis o kadar zor bir durum.
O yüzden polisin aslında silah falan taşiması bana hep saçma gelir. Tükiyedeki polislerin %90'ı silahını bir insana doğrultup (bacağına dahi olsa) ateş etmez. Edemez çünkü bir olay yüzünden çekeceği sıkıntıya katlanamayacağını bilir. Kısaca polislerden silahı var diye korkmayın gibi bir sonuç çıkıyor ortaya. 😀 Durum bayağı kötü.
Silahsız birini öldürmek bana pek doğru gelmiyor, suçu ne olursa olsun.
Hırsızı öldürmek yerine sadece bacağına veya vücuduna ateş etse bile dediğim gibi olur. Öldürmek gibi fantazilere girmesine gerek yok yani. 😀

Onu polisin beline silah takıp polisini gerektiğinde koruyamayan devlet yapısına, regülasyonlarına soracaksın.

Yanı başında adam kesen herifi vuramayan polisler var bu ülkede. E neden polissin sen? Bilgisayar başında g... göbeği sal diye mi veriyorlar sana maaşı, rozeti, üniformayı?

Onu polisin beline silah takıp polisini gerektiğinde koruyamayan devlet yapısına, regülasyonlarına soracaksın.

Yanı başında adam kesen herifi vuramayan polisler var bu ülkede. E neden polissin sen? Bilgisayar başında g... göbeği sal diye mi veriyorlar sana maaşı, rozeti, üniformayı?
ABD'deki yetkiler verilmeli.

Yanı başında adam kesen herifi vuramayan polisler var bu ülkede. E neden polissin sen? Bilgisayar başında g... göbeği sal diye mi veriyorlar sana maaşı?
E yani düşününce polis de haklı. Olayda birinin bacağına ateş ederek durdurman gerekecek. Olay basına yansıyacak. Sonra kamu davasına dönüp açığa alınacaksın. Davan belki 4-5 ay sürecek. 4-5 ay boyunca açığa alınıp 6 bin alıyorsan 2,5-3 bin alacaksın. 4-5 ay kredi ödüyorsan falan hele zehir zıkkım olur. Çocukların evde aç kalır. Kira falan ödeyemezsin. Çektiğin çile falan cabası. Avukat falan da tutman gerekir muhtemelen.

Yanı başında adam kesen herifi vuramayan polisler var bu ülkede. E neden polissin sen? Bilgisayar başında g... Göbeği sal diye mi veriyorlar sana maaşı, rozeti, üniformayı?

Hocam gerçekten bazıları bu durumdan aciz ama vurduktan sonra başına gelecek sıkıntılar çok daha ağır bastığı için bazıları o topa hiç girmek istemiyor.

ABD'deki yetkiler verilmeli.
Onlar da biraz abartı ama Türkiyedeki suçlara falan bakılırsa bazen ben de hak veriyorum buna. Kadın cinayetleri olsun, hırsızlık olsun, kaçakçılık olsun... Daha neler neler var gördüğünde bacağına sıkıp bir yere kaçmasını engellemen gereken ama TR'de yaşıyorsan bunlara katlanacaksın gibi bir dey oluyor. Bu adamlar 2-3 ay yatıp çıkıyor.

Onlar da biraz abartı ama Türkiyedeki suçlara falan bakılırsa bazen ben de hak veriyorum buna. Kadın cinayetleri olsun, hırsızlık olsun, kaçakçilık olsun... Daha neler neler var gördüğünde bacağına sıkıp bir yere kaçmasını engellemen gereken ama TR'de yaşıyorsan bunlara katlanacaksın gibi bir dey oluyor. Bu adamlar 2-3 ay yatıp çıkıyor.
Bazılarının sıkıntısı bacak yerine direk ölümcül yerlere sıkmak e haliyle haksız duruma düşersin tabi.

Bazılarının sıkıntısı bacak yerine direk ölümcül yerlere sıkmak e haliyle haksız duruma düşersin tabi.
O durumdan bahsetmiyorum. Öyle bir durumda polis de haksızdır. Zaten polis bir kişiyi etkisiz hale getirmek için nerelere sıkması gerektiğinin eğitimini alır. Bir kişiyi hangi bölgelerinden daha kolay öldüreceğinin falan değil.

O durumdan bahsetmiyorum. Öyle bir durumda polis de haksızdır. Zaten polis bir kişiyi etkisiz hale getirmek için nerelere sıkması gerektiğinin eğitimini alır. Bir kişiyi hangi bölgelerinden daha kolay öldüreceğinin falan değil.
Hocam onu dedim bende zaten yanlış okudunuz galiba :D Polis olduysan olay anında sakin olup gerekli yere ateş edebilmelisin.

Polis olduysan olay anında sakin olup gerekli yere ateş edebilmelisin.
Keşke Türkiyede şu yazdığın uygulanabilse. Bu sayede suç oranları azalsa. Hayal kuruyoruz sadece...

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı