Çözüldü Bir şarkının telifli olup olmadığı nasıl öğrenilir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Merteys

Hectopat
Yer
Deutschland
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, YouTube videomun arka planında bir şarkı kullanmak istiyorum fakat bu şarkının telifli olup olmadığını öğrenmek istiyorum. Bunu nasıl öğrenebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Merhaba arkadaşlar, YouTube videomun arka planında bir şarkı kullanmak istiyorum fakat bu şarkının telifli olup olmadığını öğrenmek istiyorum. Bunu nasıl öğrenebilirim?
1641739106235.png

Youtube'da açıklamanın altında böyle bir kısım var.
Buradan öğrenebilirisin.

NCS'nin bir müziğini alta bırakıyorum, fark açısından.
1641739185761.png

Üretilen her şeyin telifi vardır.
İçerik/eser üretenlerin telif hakkı MESAM ve MSG ile ilgilidir. Youtube değil.

Sanatçı / yapımcılar orada eserlerini etiketlemek zorunda değiller. Karşıdır, oradan para kazanmak istemiyordur. Keyfi öyle ister... Etiketlememiş olmaları da sizin istediğiniz gibi kullanabileceğiniz anlamına gelmez.

Çok ciddi tazminat davalarına maruz kalırsınız. (Mal varlığınıza el konabilir, hapis cezası alabilirsiniz). Mahkemeye düştüğünüzde hırsızlık ile yargılanırsınız ve sizi "-youtube da telif çıkmıyordu" savunması kurtarmaz, yasalarımız bu platformu tanımaz.

Youtube telif tescil merci değildir.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı