Bir sitenin üyelik sistemini surekli ucretsiz yenilemek suç mudur?

Arnyek

Decapat
Daha fazla  
Mesela diyelim ki bir sitenin üyelik sistemi var. Üye olmadan önce de deneme süresi veriyor ve bu süreyi buga sokup döngüde bırakarak üyelik sistemini para vermeden sahip oluyorsunuz. Bu suç mudur yoksa o şirketin zayıflığı mıdır?

Son düzenleme:
Kendinizin böyle bir siteye sahip olduğunuzu düşünün. Kullanıcılarda sürekli üyeliğini dediğiniz gibi yenileyip kullanıyorlar. Tepkiniz nasıl olurdu?

Kendinizin böyle bir siteye sahip olduğunuzu düşünün. Kullanıcılarda sürekli üyeliğini dediğiniz gibi yenileyip kullanıyorlar. Tepkiniz nasıl olurdu?
Hocam o zaman burada farklı bakış açısıyla bakilabilir. Öncellikle site sahibi gözünden baksak burada hatayı duzeltmedigi için hem site sahibi hem müşteri sorumlu olmaz mı? Sonuçta birisi hatasını düzeltmiyor bir diğeri düzeltilmeyen hatadan yararlanıyor.

Hocam o zaman burada farklı bakış açısıyla bakilabilir. Öncellikle site sahibi gözünden baksak burada hatayı duzeltmedigi için hem site sahibi hem müşteri sorumlu olmaz mı? Sonuçta birisi hatasını düzeltmiyor bir diğeri düzeltilmeyen hatadan yararlanıyor.
Diyelim ki sen bir hata yapıyorsun ve bunun farkında değilsin. Karşı tarafta senin açığını buluyor ve bunu kullanarak seni zarara sokuyorsa sizce bu doğrumu?
Ben yanlış buluyorum bunu, tamamen vicdanınıza bağlı bir durum. Site sahibi sizin o üyeliğiniz ile ayı kurtaracakta değil, ben şahsen yapmam bunu, gerisi sizin bileceğiniz durum.

Diyelim ki sen bir hata yapıyorsun ve bunun farkında değilsin. Karşı tarafta senin açığını buluyor ve bunu kullanarak seni zarara sokuyorsa sizce bu doğru mu?
Ben yanlış buluyorum bunu, tamamen vicdanınıza bağlı bir durum. Site sahibi sizin o üyeliğiniz ile ayı kurtaracakta değil, ben şahsen yapmam bunu, gerisi sizin bileceğiniz durum.

Anladım hocam yanıtlarınız için teşekkür ederim.

Diyelim ki sen bir hata yapıyorsun ve bunun farkında değilsin. Karşı tarafta senin açığını buluyor ve bunu kullanarak seni zarara sokuyorsa sizce bu doğru mu?

Yani aslında dediğiniz doğru ve yapılan hareket de etik değil. Fakat soruda istenen kısım yasal olup olmadığı benim anladığım kadarıyla.
Suç olsa bile herhangi bir şirketin ufak meblağların peşine düşeceğini sanmıyorum fakat yine de bilen birine sormakta fayda var.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı