Çözüldü Bir süre açık kalan laptop takılmaya başlıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

schwepqes

Decapat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
SSD Samsung NVMe M2 512GB
Merhaba, laptopum bir süre açık kaldıktan sonra sık aralıklarla saliselik takılmalar yapmaya başladı. Önce RAM'imin yetersizliğinden dolayı olduğunu düşündüm ama takılmalar yaşandığı sırada oyunda FPS'im düşmüyordu. Daha sonrasında masaüstünde imleci oynatarak test etmek istedim ve yine sık aralıklarla imlecin takıldığını gördüm. Sorun monitörden diye düşünüyorum ancak bilgisayarı kapatıp açtığımda takılma düzeliyor. Çok fazla belli olmasa da bir kere bu durumu fark ettim ve çok sinirimi bozuyor ve görmezden gelemiyorum ki rekabetçi oyunlarda gerçekten sıkıntı yaratıyor. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Ekstra bilgi ihtiyacı halinde anında cevap verebilirim. Teşekkürler.

Çözüm
Driverlarda sıkıntı faktörüde olabilir o yüzden formatla temiz kurulumda deneyin bir de hocam. Düzelmezse o zaman donanımsaldır sorun. Bariz şekildede sorunun monitör olduğunu anlarız. Format atmak kolay bir şey yani denemeye değer.

Dosyaları yedekleyip oyunları tekrar yüklemek falan gözümde çok büyüyor ama mecbur deneyeceğiz artık.

Driver güncellemesi yaparken tesadüf eseri bir şey fark ettim. Ekran kartımın Driver'ını internet sitesinden manuel olarak indirdim ve kurarken zaten bende var olduğu için GeForce Experience kurulmasını istemedim ancak nasıl olduysa silinmiş. Ben silindiğini birkaç gün sonra fark ettim ve o birkaç gün içerisinde takılma gözlemlemedim. Yükledikten sonra ise takılma tekrar başladı. Uygulama içerisinden oyun içi yer paylaşımını kapattığım zaman, sistemi yeniden başlatmaya gerek kalmadan takılma düzeldi. Özetlemek gerekirse bu takılmaya GeForce Experience'ın oyun içi yer paylaşımı neden oluyor. Eğer bu durumu yaşayan başkaları da olursa diye son durumu paylaşmak istedim. Son olarak yardımcı olmak adına sorular yöneltip önerilerde bulunan herkese teşekkürler.

@Darlinnm @Hamdi085 @Fexed
Merhaba, laptopum bir süre açık kaldıktan sonra sık aralıklarla saliselik takılmalar yapmaya başladı. Önce RAM'imin yetersizliğinden dolayı olduğunu düşündüm ama takılmalar yaşandığı sırada oyunda FPS'im düşmüyordu. Daha sonrasında masaüstünde imleci oynatarak test etmek istedim ve yine sık aralıklarla imlecin takıldığını gördüm. Sorun monitörden diye düşünüyorum ancak bilgisayarı kapatıp açtığımda takılma düzeliyor. Çok fazla belli olmasa da bir kere bu durumu fark ettim ve çok sinirimi bozuyor ve görmezden gelemiyorum ki rekabetçi oyunlarda gerçekten sıkıntı yaratıyor. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Ekstra bilgi ihtiyacı halinde anında cevap verebilirim. Teşekkürler.
Marka ve model nedir acaba.

Ne zamandır alındı, ısınma oluyomu?

Geriye zaten 2 seçenek kalıyor birincisi monitör değiştirmek ikincisi format atmak.

Televizyona bağlayıp deneyeceğim bir de, ayrıca garantisi de devam ediyor. En son bu seçenekleri değerlendireceğim harici bir çözüm önerisi gelmezse.

Ne zamandır alındı, ısınma oluyor mu?

1.5 yıllık neredeyse. En yüksek sıcaklık 90 derece gördüm. Isınma problemi yok.

Televizyona bağlayıp deneyeceğim bir de, ayrıca garantisi de devam ediyor. En son bu seçenekleri değerlendireceğim harici bir çözüm önerisi gelmezse.

1.5 yıllık neredeyse. En yüksek sıcaklık 90 derece gördüm. Isınma problemi yok.
Bence ekran kartı driverla alaklı. Güvenli modda DDU ile kaldırıp en güncel sürümü denemek mantıklı.

Bence ekran kartı driverla alaklı. Güvenli modda DDU ile kaldırıp en güncel sürümü denemek mantıklı.

Oyun içerisinde RTX 3050 çalışırken de oluyor, oyunu kapattıktan sonra çalışan işlemcimin ekran kartıyla da oluyor. Ayrıca bu sorun ilk başladığında Driver'ı güncellemiştim maalesef çözüm olmadı. Ancak dediğiniz gibi kaldırıp tekrar yüklemek bir çözüm olur mu?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı