Bir ülkenin para birimi değişirse ne olur?

Zakramoreas

Kilopat
Katılım
20 Nisan 2020
Mesajlar
4.132
Makaleler
1
Çözümler
61
Dostlar merhaba bu gün size ilginç bir soru soracağım. Başlıkta gördüğünüz gibi bir ülkenin ana para birimi Euro, dolar gibi değerli para birimleri ile değişirse ne olur? Bunun dezavantajları ve avantajları nelerdir?

Bildiğim kadarıyla ana para birimi değişirse ülkenin ekonomik bağımsızlığı bu da demektirki merkez bankası artık bağımsız olmaz, merkez bankasının bağımsız olmamasıda yatırımcıların ülkeye olan güveni düşürür diye biliyorum. Peki bunun dışında dezavantajı nedir bu olayın hiç mi avantajı yoktur?

Ab ülkeleri çoğunlukla Euro para birimini kullanıyorlar ve cidden güzel yatırımlar başarıyorlar aynı şekilde dolar kullanan ülkelerde var onlarda güzel yatırımlar başarıyor.

Yukarıda söylediklerim kesin bilgi değildir bildiğim kadarıyla birazda kendi soruma cevap olmaya çalıştım pek sizin bu konudaki görüşleriniz nedir?

Rica ediyorum konunun içine siyaset ve din karıştırmayınız konuyu yolundan saptırmayınız, doğru bir üslup ile tartışırsak daha güzel ve dezavantajlarını ve avantajlarını düşünürken başlıkta belirtiğim gibi bir ülke(şu an dünya üzerinde olmayan konun Türkiye yapsın o ülke yapsın bu ülke yapsına dönmesini istemeyiz) için düşünüz.
 
Fikrimi henüz belirtmeyeceğim, hele şu 50 TL'lik benzin alıyoruz ve 675 TL'ye 1 ay geçiniyorum diyen veya destekleyen insanların yorumlarını görelim. Çekirdek ve kolamı aldım yazılacak komik mesajları izlemeye hazırım.
3i53359pcfkx.jpg
 
Fikrimi henüz belirtmeyeceğim, hele şu 50 TL'lik benzin alıyoruz ve 675 TL'ye 1 ay geçiniyorum diyen veya destekleyen insanların yorumlarını görelim. Çekirdeğimi ve kolamı aldım yazılacak komik mesajları izlemeye hazırım.
Eki Görüntüle 632651

Hazir Ay Cekirdegi kafasi da var, sinirsiz kaynak afiyet olsun. :D
 
Hocam ekonomi kötüyse değişse ne olur? Hesaplayın bizim asgari ücret 2300 TL kaç dolar ve Euro alır. Bütün fiyatlar yeniden düzenlenir.
 

Geri
Yukarı