Bir ülkenin SWAP anlaşması ile ne kârı olur?

Makaleler
5
Yer
Merkez/ÇANAKKALE
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar Programcılığı 2. Sınıf Öğrencisi
Merhaba.

Ben şunu çok merak ediyorum, BAE ve Katar, bizimle SWAP yapmalarının amacı ne? Bundan ne kazanıyorlar? Sonuçta 21. Yüzyılda kimse kimseye, hele devletler 1 kuruş vermezken, niye para versin?

Hocam Avrupa'da para bolluğundan escobar gibi şöminede yakacak hale geldiler. Ne yazık ki biz tutarsız davranışlarımız ile adamların negatif faiz ile birbirlerine verdiği parayı biz yüksek faizle alamıyoruz.
Biz tutarsızlıklarımız nedeni ile bu şekilde döviz borçlanamıyoruz, alternatif olarak peşinen Türk lirası verip, ondan sonra döviz borcumuzu ödeyerek geri verdiğimiz TL'yi alıyoruz. Emin olmamak ile beraber bazı ekonomistler 1 doları 14 liradan almak yerine 24 liradan aldığımızı iddia ediyor. Bu sefer ne oluyor, sen verdiğin paranı geri almak için daha fazla dolar ödüyorsun.

Merhaba.

Ben şunu çok merak ediyorum, bae ve katar, bizimle swap yapmalarının amacı ne? Bundan ne kazanıyorlar? Sonuçta 21. yüzyılda kimse kimseye, hele devletler 1 kuruş vermezken, niye para versin?

Zaten kimse kimseye bedava bir şey vermiyor buraya iş yapmaya geliyorlar para akıtıyorlar mesela katar anlaşması dolar kuru 24 baz alınarak anlaşma yapıldı şu anki dolar kuru ortada. Kazan kazan var swap anlaşmalarında hızlı bir şekilde para akışı oluyor ülkeye bunu güzel kullanırsan kârlı çıkarsın.

Hükümetin açık olarak düşman ilan ettiği 4 ülke, Ermenistan, BAE, İsrail ve Mısır ile normalleşmeler başladı ve bu ülkelerle arka kapılarda uzlaşılıp büyük tavizler verildi. Sadece bu ülkeler değil, Çin ve Kazakistan gibi ülkelerle de yapıldı. Bu sayede ekonomideki "köpük" kalktı. Bazıları bu hamlelerin ve asgari ücretteki bu zammın erken seçimin ayak sesleri olduğunu söylüyor, ben de katılıyorum.

Hiçbir karı olmaz.
Sadece günü kurtarır.
Merkez bankası fonu karşılığında dövizi kendi kasana; geri vermek suretiyle koyarsın.

O günlük, haftalık piyasa rahatlar, sonra gene aynı seviyeye döner.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı