Bir üniversite öğrencisinin aylık harcaması ne kadardır?

modric

Picopat
Katılım
30 Mart 2023
Mesajlar
509
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Evet arkadaşlar üniversiteye gidenleriniz temel ihtiyaçları ve istekleri için yaklaşık aylık ne kadar para harcıyor? Şehri ve yurtta kalıyorsanız belirtiniz.
 
Kanka işte yurtta kalıyorsan ve burs alıyorsan ailende sana az çok verirse bir 2-2.5k oluyor sende hadi diyelim taş çatlasın 3K 400-500TL yurda veriyorsun (her yurdun fiyatı aynı değil ama en fazla 500TL) sonra da yol masrafı günlük 10-20TL arası olabilir en düşük mesela ben Yalova'da 30TL en az yola veriyordum ama sen nerede olursun onu bilmediğim için bir şey diyemiyorum gittiğin yerde metro vs varsa bu da bayağı düşebiliyor. Eğer ki part time işlere girersen bayağı paran olabiliyor yani bir öğrenci için tabii 5K yakın veriliyor ve 8K gibi bir para oluyor yemek zaten yurttan olursa (KYK olarak söylüyorum yurdu) tabii insanız ve az çok da olsa eğlenmemiz gerekiyor ve dışarıda indirimleri falan kovalayıp yemek yersen genelde popeyesten veyahut dönercilerden falan ucuz ve iyi menülerden yiyebilirsin şehiriniz de etkinlikler olabilir 50TL'lik haftada bir falan etkinliklere katılabilirsin hem ortam falan da yapma ihtimalin olur insanlarla konuşup kaynaşabilirsin yani durum şu ki en düşük 2K'den fazla harcama yaparsın lakin buna eğlence hesabını katarsak 3K'den fazlaya çıkabilir yani ihtiyaçlar dışında gerisi sana kalıyor kankam.
 
Aile evinde yaşıyorum, masraf olmasın diye minimum geziyorum buna rağmen 1-1.5k gidiyor aylık. Nerede okuduğun çok önemli. Ben Kadıköy'e yakınım, 2 kişi masadan ortalama 250-300'e kalkarsın. Bu da şu an okul online diye. Normalde çok daha fazla gidiyor.
 

Geri
Yukarı