Bir yazılım mühendisi nereden başlamalı?

yusuftoktas

Zeptopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
--DELL G15 5530--

Intel® Core™ i7-13650HX
2x Samsung M425R1GB4BB0-CQKOL 8GB DDR5 4800MHz Ram
NVIDIA GeForce RTX 4060 140W
PC SN740 NVMe WD 1TB + ADATA SX6000NP 256GB

-------
Meslek
Bilgisayar Programcılığı
Sizce geleceğin yazılım mühendisi, en temel hangi dil ile başlamalı ve sorumun en önemli kısmı; sizce güncel sektöre ayak uydurabilmek için nereye yönelmeli?

Sizce geleceğin yazılım mühendisi, en temel hangi dil ile başlamalı ve sorumun en önemli kısmı; sizce güncel sektöre ayak uydurabilmek için nereye yönelmeli?
Bence artık yazılım sektöründen bir yana yapay zeka sektörüne göz atmanı isterim artık dünya devi şirketler yeni yazılımlarındaki kodların %30-35'ini yapay zekaya kodlatıyor. Yapay Zeka ile alakalı bir mühendislik okursan çok daha iyi olabilir. Ancak illaha yazılım için soruyor isen Python ile başlangıç yapabilirsin öğrenmesi kolay ve baş ağrıtmayan bir dil. Kullanımıda epey yaygın.

En doğru cevap.

Sorunun cevabı ise araştırmamanda yatıyor. İstediğin üniversitenin ders programını görebiliyorsun. Örneğin Hacettepe Yapay Zeka Mühendisliği. Gir bak. Araştırmaktan yoksun oldukdan sonra ne yazılım mühendisi olunur ne de başka bir meslek.

Diğer konu ise geleceğin mesleği PROJE YÖNETİCİ'liği olacaktır. Yaratıcılığı güçlü olan, konu veya dillerin işleyişi hakkında hakimiyeti olan, büyük ekiplerle çalışabilecek ve iletişimi güçlü olan en önemlisi ise gerçek hayatla birlikte uyum içinde çalışabilecek sistemler yapan kişiler parayı kıracaktır. (Örneğin Arapların akıllı şehirleri...)

Saygılarımla.

Bence artık yazılım sektöründen bir yana yapay zeka sektörüne göz atmanı isterim artık dünya devi şirketler yeni yazılımlarındaki kodların %30-35'ini yapay zekaya kodlatıyor. Yapay zeka ile alakalı bir mühendislik okursan çok daha iyi olabilir. Ancak illaki yazılım için soruyor isen Python ile başlangıç yapabilirsin öğrenmesi kolay ve baş ağrıtmayan bir dil. Kullanımıda epey yaygın.

Öncelikle değerli yorumunuz için teşekkür ederim. Katılıyorum şu an sektör yavaş yavaş yapay zekaya tabir-i caizse entegre olmaya başladı. Ben sorumu sorarken niyetimi tam anlatamadığım için sorumun asıl niyeti sizlerin değerli yorumlarını merak etmiştim. Mevcut olarak bilgisayar programcılığı okuyorum. Uzun süredir yazılım ile uğraşıyorum.

Saygılarımla.

C sharp temellerini öğren ChatGPT'ye kod yazdır.

Değerli yorumunuz için teşekkür ederim. Mevcut olarak zaten biliyorum, bilgisayar programcılığı okuyorum. Yine de deneyeceğim, teşekkür ederim.

Sorunun cevabı ise araştırmamanda yatıyor. İstediğin üniversitenin ders programını görebiliyorsun. Örneğin Hacettepe yapay zeka mühendisliği. Gir bak. Araştırmaktan yoksun oldukdan sonra ne yazılım mühendisi olunur ne de başka bir meslek.

Diğer konu ise geleceğin mesleği proje yönetici'liği olacaktır. Yaratıcılığı güçlü olan, konu veya dillerin işleyişi hakkında hakimiyeti olan, büyük ekiplerle çalışabilecek ve iletişimi güçlü olan en önemlisi ise gerçek hayatla birlikte uyum içinde çalışabilecek sistemler yapan kişiler parayı kıracaktır. (örneğin arapların akıllı şehirleri...)

Saygılarımla.

Öncelikle değerli yorumunuz için teşekkür ederim. Şu an da bilgisayar programcılığı okuyorum ve sorumun asıl amacı sizlerin değerli yorumlarını görmekti. Ben aktif olarak yıllardır yazılım sektörünün içerisindeyim ve uğraşıyorum. Yine de yorumunuz için teşekkür ederim.

Saygılarımla.

Bence artık yazılım sektöründen bir yana yapay zeka sektörüne göz atmanı isterim artık dünya devi şirketler yeni yazılımlarındaki kodların %30-35'ini yapay zekaya kodlatıyor. Yapay Zeka ile alakalı bir mühendislik okursan çok daha iyi olabilir. Ancak illaha yazılım için soruyor isen Python ile başlangıç yapabilirsin öğrenmesi kolay ve baş ağrıtmayan bir dil. Kullanımıda epey yaygın.
O dunya devi sirketlerinin yeni gelistirdigi teknolojilerden birinde calisiyorum, AI generate edilmis oran %5 i gecmez, onlar da kritik olmayan devops scriptlerinden ibaret.

Yazilim muhendisligine hazirlik Ingilizceyle ve matematik ile olur. Dil bir parametre degil. Bugun A ile yazarsin, yarin B ile.

O dunya devi sirketlerinin yeni gelistirdigi teknolojilerden birinde calisiyorum, AI generate edilmis oran %5 i gecmez, onlar da kritik olmayan devops scriptlerinden ibaret.

Yazilim muhendisligine hazirlik Ingilizceyle ve matematik ile olur. Dil bir parametre degil. Bugun A ile yazarsin, yarin B ile.
Nasıl yani hocam, yeni gelişen bir teknolojide çalışıyorsunuz ve ai generate edilmiş kodlar mı var? Nasıl oluyor da güvenebiliyorlar ai tarafından generate edilen koda? Sürekli olarak test mi ediliyor? Veya gözlemleniyor mu?

Nasıl yani hocam, yeni gelişen bir teknolojide çalışıyorsunuz ve ai generate edilmiş kodlar mı var? Nasıl oluyor da güvenebiliyorlar ai tarafından generate edilen koda? Sürekli olarak test mi ediliyor? Veya gözlemleniyor mu?
Sirket ici train edilmis model var, kodlama standartarina ve sirket ici dokumanlara hakim. Standart bir GPT modele generate ettirilmiyor, zaten review da ediyoruz.

Bu tarz haberler çokça mevcut ondan kaynaklı yukarıda bunu yazdım. Siz nerede çalışıyordunuz acaba?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı